«Мене звуть Ялосовета». Сільське життя та велика таємниця чоловіка, який підкорив соцмережі

Хто приховується за екраном – справжня таємниця, адже 41-річний чоловік не розкриває свого справжнього імені
фото з соцмереж

Блогер з Полтавщини зауважує: друзі до його хобі ставляться позитивно, а батьки неоднозначно

«Мене звуть Ялосовета і тут я розказую історії з моєї жизні», – описує себе блогер з Полтавщини, який в образі сільської жінки підкорює соцмережі щирими та веселими замальовками. Відео Ялосовети набирають сотні тисяч переглядів, проте є ролики, які перетнули позначку навіть в 1 млн.

@yalosoveta

Не знаю чій це тренд, бачила вже в багатьох)

♬ оригинальный звук - Ялосовета

Хто приховується за екраном – справжня таємниця, адже 41-річний чоловік не розкриває свого справжнього імені. Подробиць про Ялосовету у мережі годі й шукати, але блогер уперше привідкрив завісу особистого життя у розмові з «Главкомом». Про український гумор, прибуток Ялосовети та її прототип, а також реакцію рідних на своєрідний блог читайте далі в матеріалі.

Ялосовета родом з Полтавської області
Ялосовета родом з Полтавської області
фото з соцмереж

Мені подобається гумор Сердючки, це моє

«Хотілось підібрати якесь колоритне імʼя, але водночас не банальне типу Пріська, Параска. Мені здалось, що Ялосовета –це підходящий варіант. Можна сказати, це похідне від Єлизавети, але на старий манер, ну принаймні в нас так було», – розповідає зірка соцмереж про походження псевдоніма. 

Ялосовета існує в соцмережах понад два роки
Ялосовета існує в соцмережах понад два роки
фото з соцмереж

Блогер зауважує, що його справжнє ім'я – не таємниця, проте все ж категорично відмовляється називати його на всю країну. А ось про малу батьківщину чоловік розповідає охоче, адже саме говірка Полтавщини та своєрідні побутові звички є основою образу Ялосовети. «Мова мого регіону мені самому подобається та здається цікавим цей колорит, мені подобається гумор Сердючки, це моє», – наголошує зірка соцмереж.

@yalosoveta

Про невістку

♬ оригинальный звук - Ялосовета

Блогер не вказує ані рідного села, ані теперішнє місце проживання: «Я не бачу сенсу давати цю інформацію, ну дізнається хтось, що я з Петрівки, припустимо, і що людина робитиме з цією інформацією? Я зараз звичайна людина і живу тим же життям, що і до Ялосовети, тому я не хочу давати про себе якусь інформацію, я не знаю як це може відобразитись, тому сказати, аби сказати, а потім це якось негативно вплине і для чого мені це?».

Чоловік має основну роботу, а блогом займається у вільний час, якого, зізнається, дуже мало. Також він додає, має вищу технічну освіту. До слова, Ялосовета в соцмережах існує трохи більш як два роки. «Не можу сказати, що я якимсь особливим чином розвиваю свій блог, не замовляю рекламу, ніяких колаборацій чи що. Можливо, якби я це робив, то вже небагато більша була б авдиторія, не знаю... Я роблю відео, ділюсь з ними людьми», – каже автор популярних роликів.

Творець Ялосовети займається блогом у вільний час
Творець Ялосовети займається блогом у вільний час
фото з соцмереж

Я не зустрічав ніколи нікого, ну от саме на телебаченні, хто б розмовляв так, як у нас у селі

«Останні роки тема суржику, діалекту була досить популярна на телебаченні. Часто запрошували учасників, які так розмовляли, у різні шоу, навіть фільми знімали не літературною мовою, а суржиком. Але я не зустрічав ніколи нікого, ну от саме на телебаченні, хто б розмовляв так, як у нас у селі: навіть у Даші Євтух (ще одна відом блогерка, що розповідає про життя у селі), яка також з Полтавської області, дуже відрізняється мова. І десь у підсвідомості в мене зʼявилась ідея показати своє. Це не була якась навʼязлива ідея, просто мені здавалось, що це було б цікаво людям, але як це зробити та де це показувати ідей не було, тому, власне кажучи, я нічого й не робив, а потім от якраз восени 2021 року стався збій в роботі Instagram на день чи на два, він взагалі не працював, мені необхідно було щось поклацати і я скачав TikTok. Трішки подивився відео, уже не памʼятаю хто мені попадався, але я зрозумів, що це – той майданчик, де я можу втілити свою ідею. Декілька днів я подумав, взяв шарф та окуляри (те, що було під рукою) і зробив Ялосовету», – ділиться блогер.

Тож першочергово чоловік хотів поділитися з українцями мовою його регіону, а засобом втілення ідеї обрав жінку і не просто так. «Жінка в таких образах для мене цікавіша й виглядає більш виграшно, ніж чоловік. Чоловіки не настільки емоційні, тому тут у мене вагань не було», – переконує Ялосовета.

«Мене звуть Ялосовета». Сільське життя та велика таємниця чоловіка, який підкорив соцмережі  фото 1
фото з соцмереж

«Мені здається, що входити в образ – легко, але часто доводиться робити багато дублів саме через ці деталі – наголос у потрібному місці, рухи, погляди, інтонація – я дуже прискіпливо підходжу до цього», – додає блогер.

Часто Ялосовета навіть схоже на мене і це, мабуть, нормально, бо все ж таки вона – частина мене

«Надихнутись можу будь-чим і це може бути дуже неочікувано, в основному це якісь звичайні, повсякденні моменти, речі. Щодо прототипу, багатьох цікавить це питання. Ну, немає однієї такої людини, стосовно характеру часто Ялосовета навіть схоже на мене, і це, мабуть, нормально, бо все ж таки вона – частина мене. Дуже часто вона взагалі моя протилежність і в неї багато рис, які мені зовсім не притаманні. Стосовно манер, інтонацій, поведінки, мені здається це збірний образ, але через те, що я жив у середовищі, де всі так спілкуються, і я так спілкуюсь, то все це якось вийшло само собою: я не сидів та нічого не розробляв й не планував, що тут так, а тут так. Я просто бачу як це повинно бути, відчуваю і роблю поки це не вийде так, як я хочу», – розповідає блогер.

@yalosoveta Сімʼя на базарі #ялосовета #yalosoveta #свекруха #невістка #невісткаісвекруха ♬ оригинальный звук - Ялосовета

Творець Ялосовети запевняє: теми для відео не вибирає спеціально, не мізкує над тим, що йому зняти. Поки в чоловіка є натхнення, він бере ідеї з того, що оточує його кожен день чи зі спогадів: «Десь щось побачив, почув, якісь моменти з побуту, і в основному, якщо все спрацьовує, миттєво в голові зʼявляється сценарій і тут саме головне його записати. Тому спеціально ламати собі голову над тим, щоб його таке придумати та яку тему вибрати я не бачу сенсу, бо знімати є що. Тут питання здебільшого в часі, настрої й інших такого плану моментах». Блогер зазначає, що для переважної більшості відео він пише сценарій. 

@yalosoveta Вернулась додому #свекруха #невістка #невісткаісвекруха #ялосовета #yalosoveta ♬ оригинальный звук - Ялосовета

Проте інколи постає проблема як зберігати гумористичний тон й уникати можливого образливого відтінку. Не переходити межу блогер намагається на підсвідомому рівні – орієнтується на свої відчуття, почуття гумору й колорит регіону, тому що всі ці ідеї, сценарії не повинні дуже розходитись з настроєм, особливостями саме місцевості, звідки родом Ялосовета. «Це от як вирази «начортинячу матір, та будь ти проклятий» і в цьому дусі. У нас це не сприймається як щось образливе, це звичайні буденні фрази типу «блін» чи щось таке, та нікому навіть у голову не приходить, що це призиваються чорти чи хтось когось проклинає. Тому я використовую всі ці особливості, в цьому і є сенс моїх відео. Ображені знайдуться завжди, і вони знаходяться, тут просто вже люди самі вирішують чи вони розуміють цей гумор, цей менталітет і дивитись їм чи ні», – пояснює автор популярних відео.

Ялосовета тішить підписників рецептами смачних страв та випічки
Ялосовета тішить підписників рецептами смачних страв та випічки
фото з соцмереж

Цікаво, що у Ялосовети є доволі нетипова рубрика як для чоловіка – приготування страв та рецепти. Блогер наголошує, що йому подобається готувати, коли є час, настрій та натхнення: «Але я не можу сказати, що це прямо хобі, просто потрібно щось їсти. Є деякі страви можна так сказати мої улюблені, тому інколи я ділюсь з ними у відео, плюс для різноманітності контенту, але часто робити такі відео не хочеться, так як одна справа – це швиденько щось приготувати, а інша – встановлювати камеру, щось говорити, думати як це виглядає в кадрі тощо, тому ділитися рецептами виходить рідко».

Чоловік наголошує, що його відео мають розважальний характер, для підняття настрою. Інколи він намагається у своїх роликах донести якісь думки, але це вже зʼявилось пізніше і все ж свій блог уродженець Полтавщини вважає першочергово призначеним саме для гарного настрою, тож роликів про війну у блозі практично немає. «Для мене це не табу. Просто зараз я набагато більше показую час із 90-х, коли війни не було, тому там про це й не згадується. У сучасності знову ж у мене більше акцент на побутові якісь речі, сімейні відносини, тому ці теми й переважають», – пояснює творець Ялосовети.

По ідеї у такого фрікового образу повинно бути багато хейтерів

@yalosoveta Ответ пользователю @elenavasilkova7260Dima ♬ оригинальный звук - Ялосовета

«На хейт реагую досить спокійно, ну його, як не дивно, дуже мало, по ідеї, у такого фрікового образу повинно бути багато хейтерів. А ті хейтери, що є, в основному дуже примітивні, так що здебільшого це просто смішно, а також часто вони дають змогу зняти їм відеовідповідь, а це додаткові відео для моїх глядачів, тому це тільки плюси», – додає чоловік.

@yalosoveta Ответ пользователю @userva75342175 ♬ оригинальный звук - Ялосовета

«Поки що було тільки одне відео, яке я видалив, там, де Зоя (персонаж-донька Ялосовети) вже доросла прийшла з магазину і Ялосовета, перевіряючи чек виявила, що Зоя на касі самообслуговування пробила всі покупки, а треба було через одну. І якось багато почали хейтити, що я призиваю до крадіжки і тому подібне. І я вирішив це відео видалити, хоча воно мені також було смішне та абсолютно нічого поганого я в цьому не бачу. Мільйони фільмів та книг, і навіть в шкільній програмі, є про злочини, ну це ж не значить, що треба подивитись моє відео і йти грабувати магазин», – розповідає блогер.

«Мене звуть Ялосовета». Сільське життя та велика таємниця чоловіка, який підкорив соцмережі  фото 2
фото з соцмереж

Та все ж більшість користувачів мережі реагують на відео Ялосовети позитивно та дякують за гарний настрій – так, українці пишуть сотні коментарів під відео блогера з Полтавщини.

@yalosoveta 8 Березня #ялосовета #yalosoveta ♬ оригинальный звук - Ялосовета

«Узагалі мені подобається все, що я роблю. Але найцікавіше, коли Ялосовета в образі інших персонажів – для мене цікавий сам по собі цей прийом, тому що це спосіб подивитись по-новому на звичних нам персонажів, а тут вони розмовляють по-іншому, мають інший характер», – каже автор веселих роликів.

@yalosoveta

Роксолана 9

♬ Muhteşem Yüzyıl Jenerik (The Magnificent Century Opening Theme) - Aytekin Ataş

Блогер з Полтавщини зауважує, друзі до його хобі ставляться позитивно, а батьки доволі неоднозначно: «Узагалі, коли людина приносить позитив великій кількості людей, як до цього можна ставитися негативно? Це ж добре. Навіть про великі перегляди у Facebook я дізнався від друзів, вони скидали мені скріншоти де було по 15 тис. репостів на відео, а то я б так і не дізнався, що мене там так активно дивляться, якби не друзі».

Перегляди роликів Ялосовети вражають
Перегляди роликів Ялосовети вражають
фото: скрін з соцмереж
Відео блогерки набираються сотні тисяч переглядів
Відео блогерки набираються сотні тисяч переглядів
фото: скрін з соцмереж

Ні TikTok, ні Instagram, мені не приносять прибутку

«Мене звуть Ялосовета». Сільське життя та велика таємниця чоловіка, який підкорив соцмережі  фото 3
фото: скрін з соцмереж

Свої заробітки, а точніше їх відсутність, блогер не приховує. Так, за словами чоловіка, як приватний підприємець він не зареєстрований, бо має зовсім іншу роботу та джерело доходів. «Ні TikTok, ні Instagram, мені не приносять прибутку. В YouTube капає монетизація, але там смішні копійки – на морозиво. За весь час у мене було дві реклами і то одна бартером, одна за гроші, заводити ФОП просто немає сенсу, на жаль. Я б залюбки це зробив, у мене є ідеї як можна розвивати і Ялосовету, і навіть є людина, яка б могла зіграти Зою, але через абсолютну некомерційність ці ідеї залишаються неможливими. І зараз, чесно кажучи, мені здається, що такими вони й залишаться. Єдине, що тримає зараз на плаву – цей образ, це те, що в якомусь сенсі моє дітище, мені це цікаво, зʼявляються нові сценарії, якими хочеться поділитись з людьми, якщо це цікаво та смішно, то якнайшвидше хочеться відзняти й опублікувати – це моменти, через які все ще тримається...» – зізнається блогер.

Після роботи в 10 год вечора ще сідаєш знімати відео – звичайно, виникає питання, а чи потрібно цим займатись

«Загалом від самого блогу, від героїні я не стомлююсь, але в сукупності факторів – повсякденне життя, робота, побут, проблеми різні і ще сюди якось запхати Ялосовету, то інколи це накладно. Також турбує і фінансове питання, воно часто відбиває бажання продовжувати. Справа, звісно, не в тому, що я займаюсь цим ради грошей, я придумав цей образ, придумую монологи і в першу чергу мені це цікаво. І на перших порах зрозуміло, що ніхто тебе не знає, ніхто майже не дивиться, але є впевненість, є ентузіазм, є надія й ти знімаєш. Але проходить пів року, рік, два роки і, як здається, «ні ззаді, ні спереді», і плюс ти бачиш блогерів, які знімають в схожому напрямку, які розпочали знімати набагато пізніше, ніж я і вони мають по 200-300 тис. підписників, рекламні інтеграції. Вони мають змогу спокійно займатись лише розвитком свого образу, а ти після роботи в 10 год вечора ще сідаєш знімати відео, то, звичайно, виникає питання, а чи потрібно цим займатись», – зітхає чоловік.

@yalosoveta Прийшла на роботу #гуморукраїнською #гуморпоукраїнськи #українськийконтент #українськийтікток #українськамова #українськесело #говірка #суржик #полтавськаговірка #українськийсуржик #полтавськийсуржик #українськаговірка #українськийгумор #українськийговір ♬ оригинальный звук - Ялосовета

«Звичайно, що багатьом людям подобається те, що я роблю, і це трохи підтримує і, звісно, те, що приходять якісь нові цікаві історії, якими хочеться поділитись, це тримає на плаву. Але так то, за великим рахунком, якби я припинив цим займатись, то нічого б взагалі не втратив, навпаки – зʼявився б вільний час. Проте у мене немає вигорання й стомленості, навпаки – є ідеї», – заінтригував автор Ялосовети.

Читайте також: Із ринку – у шоубіз: нові зірки старого року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: