Режисер стрічки «20 днів у Маріуполі» обрав особливий костюм для «Оскара»: цікава деталь

Кравці пошили класичний чорний костюм для Чернова за індивідуальними мірками
фото з відкритих джерел

Мінімалістичний total black костюм-трійку Мстислава Чернова для червоної доріжки «Оскара» створив український бренд

Документальний фільм українського режисера Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» отримав перший «Оскар» для України. Костюм для церемонії для Чернова створив український бренд Indposhiv. Символічну деталь кравці приховали всередині: на синій підкладці піджака жовтим написано слово «Свобода».

«Для Мстислава ми пошили класичний чорний костюм за індивідуальними мірками. Його важливий елемент – підкладка зі словом «свобода». Дякуємо нашим клієнтам, які обирають Indposhiv для важливих днів не тільки у своєму житті, а й у житті цілої країни», – розповіли на сторінці бренду.

Режисер стрічки «20 днів у Маріуполі» обрав особливий костюм для «Оскара»: цікава деталь фото 1

«Перед нами стояла задача створити костюм, який би дотримувався дрес-коду події, але також відображав те, що війна не закінчилася та наша боротьба триває. Смокінг, по відчуттях Мстислава, занадто святковий одяг, тому ми вирішили зупинитися на класичному чорному костюмі. Для нас велика відповідальність створювати костюми, які одягають наші клієнти для важливих подій в їхньому житті, а коли ця подія важлива для цілої країни, то це вдвічі приємно. Сподіваюсь, що наш костюм додав Мстиславу впевненості в той вечір представляти Україну та всіх нас», – додала засновниця бренду Indposhiv Катерина Возіанова.

Як відомо, у ніч на 11 березня стрічка Чернова отримала нагороду як «Найкращий документальний повнометражний фільм». Уперше в історії премії «Оскар »присудили Україні.

Коли Чернов отримував статуетку, він розчулив усіх своєю промовою. За словами режисера, він проміняв би цю нагороду на те, щоб РФ ніколи не нападала на наші міста та не вбивала десятки тисяч українців. Після промови українського режисера весь зал аплодував стоячи.

«Напевне, я буду першим режисером, який скаже це тут: я хотів би, щоб цього фільму не було. Я хотів би, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб Росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових і цивільних, які зараз в тюрмах та в заручниках. Але я не можу змінити минуле. Але усі ми можемо змінити історію, зробити так, щоб правда перемогла. І люди Маріуполя та інші, які віддали своє життя, ніколи не будуть забутими. Дякую вам всім, дякую Україні! Слава Україні!» – зазначив Мстислав Чернов.

До слова, китайська акторка приголомшила вбранням від українського дизайнера на «Оскарі» (фото).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: