Продюсер пояснив, чому українці по-різному ставляться до Лободи і Макса Барських, які обоє працювали у Москві

Ясинський: Барських не став частиною російської тусовки, чим і відрізняється від Лободи
фото з відкритих джерел

«Я би не поспішав глузувати з артистів, котрі повернулися в Україну, підтримали її»

Попри те, що Лобода виступала в Росії до повномасштабного вторгнення, все одно дуже багато людей ходитимуть на її концерти. Разом із тим, є багато людей, навіть серед медійної еліти, які, через свої погляди, не пропустять таких артистів у ефіри. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів музичний продюсер, керівник агентства Secret Service Entertainment Михайло Ясинський.

Світлана Лобода на церемонії вручення Російської національної музичної премії у 2017 році
Світлана Лобода на церемонії вручення Російської національної музичної премії у 2017 році
Фото з відкритих джерел

На питання, чому така різниця у ситуації з Лободою і Барських, хоча вони обидвоє активно працювали у Росії після 2014 року, Ясинський відповів так:

«Максим став популярним у Росії і мав певну концертну діяльність там ще до 2014 року. Але він не ставав частиною московської тусовки. Вони цим і відрізняються. Максима не можна було побачити на певних подіях у кремлівському палаці, в оточенні певних осіб. Він залишався українським співаком і сприймався як український артист.

Наші артисти, які там залишилися, або тільки нещодавно повернулися, вибрали свого часу бути частиною російського шоу-бізнесу. Вони там давали якісь інтерв’ю на політичні теми. Максим же ніколи цим не займався. Але коли він побачив усе як є, його порвало. Визнав свої помилки та назвав речі своїми іменами

Основне питання у тому, вірить аудиторія артисту чи ні. До 2024 року Барських був у Росії популярним закордонним співаком».

Максим Барських
Максим Барських
фото з відкритих джерел

Що стосується Ані Лорак, яка влилась у російську музичну тусовку і тепер каже, що в Україні не війна, а якась там «ситуація», продюсер пояснив, що «дуже складно відмовитися від російського ринку, якщо ти у нього постійно інтегрований, маєш там друзів, бізнесові відносини»:

«Я би не поспішав глузувати з артистів, котрі повернулися в Україну, підтримали її.  Про мене, то це привід не для глузування. Можливо, треба з розумінням поставитися. Мене хтось за такі слова може й засудить, але і їхні рішення треба поважати».

Ані Лорак на врученні музичної російської премії «Вікторія» у 2023 році
Ані Лорак на врученні музичної російської премії «Вікторія» у 2023 році
фото з відкритих джерел

За його словами, кожна людина сама для себе обирає, що робити з такими артистами.

«Щось не подобається на телебаченні? Взяв пульт і перемкнув. Не подобається в Instagram щось? Видалив, заблокував. Ми зараз вільні, як ніколи. 

Якщо людина, музикант, не робить нічого протизаконного і проти неї немає ніяких карних справ, я можу піти на її концерт. Або не піти. Це мій свідомий вибір. Але якщо ця людина якось непорядно себе повела й це загрожує національній безпеці, або ще будь-чому, то цим мають займатися відповідні органи.

Засуджувати це – неправильно. Хейтити, кенсилити – це можна також робити. Це також прояв свободи», – додав Ясинський.

Нагадаємо, Макс Барських узяв новий псевдонім. Співак Макс Барських (справжнє ім'я Микола Бортнік) почав записувати англомовні треки під псевдонімом Mick Sunday.

Раніше Лобода оскандалилася цинічною заявою про російську мову в Україні. 

Читайте також: Продюсер Михайло Ясинський: Тому, хто співатиме російською в Україні, загрожує доля маргінала

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: