Помер відомий американський письменник Кормак Маккарті

Світ заговорив про автора після екранізації роману «Старим тут не місце»
фото з відкритих джерел

Славу авторові принесли екранізації його робіт, зокрема «Коні, коні...», «Старим тут не місце» та «Дорога»

У США у віці 89 років помер американський письменник Кормак Маккарті. Про це інформує Variety.

Автор відомий широкій аудиторії своєю книгою «Старим тут не місце».

В ЗМІ повідомили, що чоловік помер у Санта-Фе, штат Нью-Мексико. Трагічну звістку підтвердили у видавництві автора Penguin Random House. Син Маккарті – Джон сказав, що письменник відійшов у засвіти через природні причини.

Варто сказати, що Маккарті був лауреатом Пулітцерівської премії. Славу авторові принесли екранізації його робіт. Зокрема, «Коні, коні...», «Старим тут не місце» та «Дорога».

Відомо, що літератор вів закритий спосіб життя, уникаючи публічності. Світ заговорив про письменника після екранізації роману 2005 року «Старим тут не місце». Згодом за сюжетом цієї книги був знятий кримінальний трилер, у якому знялися Томмі Лі Джонс, Хав'єр Бардем та Джош Бролін. Ця стрічка отримала «Оскари» за найкращий фільм, режисуру, адаптований сценарій та роль другого плану.

Помер відомий американський письменник Кормак Маккарті фото 1

У 2022 році Маккарті опублікував ще два романи, а саме «Пасажирка» та «Стелла Маріс».

Відомо, то письменник одружувався тричі. У нього двоє синів, а саме Каллен Маккарті, який народився 1962 року від його першої дружини Лі Холлеман, і Джон Френсіс Маккарті 1999 року народження від третьої дружини Дженніфер Вінклі.

Додамо, що популярна американська письменниця Елізабет Гілберт, яка є автором творів «Їсти, молитись, кохати» та «Місто дівчат», передумала випускати книгу, події якої розгортаються в Росії, через солідарність з українцями. Жінка скасувала вихід книги, яка може завжди додаткових страждань її читачам з України. 

Читайте також: «Достоєвським не припудриш». Відома письменниця пояснила, чому світ треба рятувати від російської культури

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: