Ніцой розповіла, як провчила російськомовних у столиці

Ніцой заявила, що боротьба з російською мовою в Україні – завжди стрес
фото з відкритих джерел

Письменниця короткою фразою поставила на місце хлопця, який не захотів переходити на українську

Українська письменниця, педагог, громадська діячка, член Національної спілки письменників України Лариса Ніцой розповіла, як провчила російськомовних продавців квітів у Києві.

Письменниця повернулася з Німеччини і вирішила купити квітів для привітання тітки на Дорогожичах в метро. У відповідь почула від продавчині суржик, але заявила, що не вважає його проблемою.

«Ну, суржик – це таке. Коли переходиш з однієї мови на іншу – завжди буде суржик. Головне не застрягнути на суржикові на все життя, а пам’ятати, що це перехідний етап. Тому, на суржик реагую спокійно», – зазначила Ніцой.

Громадська діячка попросила номер картки, щоб перерахувати гроші, але почула від хлопця на ім’я Антон, який підійшов до продавчині, російську мову. На зауваження Ніцой він відповів: «У нас в странє законодавство нє запрєщаєт разгаварівать кто как хочєт».

«Дотягуюся до капюшона ґевала, тягну на себе, нагинаючи його вухо до своїх вуст і той, очевидно від несподіванки, піддається моєму рухові, нагинається. Кажу йому близько до вуха, щоб добре почув: «У нас в країні законодавство не забороняє казати: «Пішов ти на@уй», – розповіла письменниця.

Ніцой зазначила, що купила троянди в продавчині поряд, яка надавала послуги українською.

Ніцой розповіла, як провчила російськомовних у столиці фото 1

«Украінушка-родімушка, бідося моя, коли ж ти перестанеш бути пеклом для українців. Бо, відійшовши від Дорогожичів, я таки відчула дорогою, як мене трясе», – додала вона.

Лариса Ніцой також розповіла, що її боротьба з російською мовою в Україні – завжди стрес, а не задоволення, як комусь здається.

Нагадаємо, Лариса Ніцой заявила, що політики використають зросійщених бійців зі своєю метою. За її словами, вище керівництво держави не проводить українізації для того, щоб використати таких військових для повернення російської мови в український простір.

До слова, ексдепутатка, мовознавиця Ірина Фаріон вважає, що розмовляти українською мовою у війську мають усі, адже це питання дисципліни. На запитання про те, що мовознавиця думає про російськомовних бійців полку «Азов», які героїчно тримали оборону Маріуполя, колишня депутатка зауважила, що категорично цього не приймає.

Раніше зірка «Довбуша», актор Олексій Гнатковський пояснив, чому українська мова та культура важлива під час війни.

Читайте також: Остап Українець: Наша кінцева мета – суспільство, яке не знатиме російської з дитинства

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: