«Не кладіть мокрі iPhone у рис»: Apple наголошує про шкоду від популярного лайфхаку

Дрібні частинки рису можуть потрапити в середину телефона та пошкодити його
фото з відкритих джерел

Замість того, щоб вдаватися до рису, Apple пропонує користувачам альтернативне рішення

Популярний спосіб з використанням сирого рису для висушування мокрих iPhone офіційно отримав заборону від Apple. Компанія заявила, що цей метод може призвести до пошкоджень пристрою через дрібні частинки рису.

Новий документ підтримки IPhone також згадує та не рекомендує інші «народні мудрості» як просушування біля зовнішнього джерела тепла чи вставляння ватної палички всередину роз’єму для заряджання.

Замість того, щоб вдаватися до рису, Apple пропонує користувачам альтернативне рішення. Алгоритм дій від Apple для випадків, коли в iPhone потрапила волога

  1. Від'єднання кабелю: Перш ніж робити будь-які дії з пристроєм, від'єднайте кабель з вашого iPhone та іншого кінця від адаптера живлення або аксесуара. Важливо не підключати кабель знову, поки як iPhone і кабель не висохнуть повністю.
  2. Видалення зайвої рідини: Для видалення зайвої рідини обережно постукайте iPhone об руку роз’ємом донизу. Після цього залиште ваш iPhone у сухому місці з невеликим потоком повітря.
  3. Спроба зарядити: По закінченні цих кроків, через принаймні 30 хвилин, спробуйте зарядити пристрій за допомогою кабелю Lightning або USB-C або увімкнути аксесуар.
  4. Повторні спостереження: Якщо ви знову бачите сповіщення про вологість у роз’ємі або під контактами кабелю, залиште ваш iPhone у сухому місці з невеликим потоком повітря на один день. Повне висихання може зайняти до 24 годин.
  5. Перезавантаження: Якщо після цього ваш телефон висох, але все ще не заряджається, від’єднайте кабель від адаптера та від’єднайте адаптер від стіни (якщо можливо), а потім під’єднайте їх знову.

Якщо наведені вище поради не допомагають, можливо, знадобиться допомога професійних експертів з ремонту. В будь-якому разі, важливо утриматися від спокуси використовувати рис або інші не рекомендовані методи.

Нагадаємо, ЄС оштрафує Apple на 500 млн євро.

Підставою для розслідування стала скарга шведської компанії Spotify Technology SA у 2019 році, в якій вона заявляла, що була змушена підвищити ціну щомісячної підписки, щоб компенсувати витрати, пов'язані з обмеженнями Apple в App Store.

У лютому 2023 року Європейська комісія в офіційному обвинувальному висновку вказала на так звані правила протидії Apple, стверджуючи, що ці умови були непотрібними і привели до зростання цін для клієнтів.

Стало відомо, що Apple припиняє рекламні проєкти в мережі Х через скандальний коментар Маска.

Власник мережі X підтримав пост, в якому йшлося про те, що єврейські спільноти просувають щодо білих людей ту саму діалектичну ненависть, яку вимагають припинити щодо себе.

Читайте також: Компанія Microsoft стала найдорожчою у світі, обійшовши Apple

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: