Народила п'ятірню й залишилась без чоловіка: де і як живе багатодітна українка з Одеси

фото: instagram.com/odessafiver
У 2016 році 3-річна Аліса стала старшою сестрою - її мама народила п'ятірню

Вирішивши завести ще одну дитину, одесити Оксана Кобелецька та Сергій Семенов були вкрай здивовані, коли лікар на УЗД повідомив неймовірне - у них буде одразу п'ятеро дітей

Багатодітна мама з Одеси Оксана Кобелецька пройшла нелегкий шлях, адже на її руках шестеро дітей, які ростуть без батька. Після повномасштабного вторгнення РФ її життя змінилось так само радикально, як і у решти українців. Styler розповідає, що відомо про її життєву історію та як вони з дітьми живуть сьогодні. 

Життєва історія Оксани Кобелецької

Виписка з пологового будинку
Виписка з пологового будинку
фото: instagram.com/odessafiver

Оксана Кобелецька та Сергій Семенов мешкали в Одесі й виховували у комунальній квартирі донечку Алісу. На той момент жінка працювала аналітиком комунального підприємства «Міський інформаційно-аналітичний центр».

Вирішивши завести ще одну дитину, пара була вкрай здивована, коли лікар на УЗД повідомив неймовірне - у них буде одразу п'ятеро дітей. Така звістка була шокуючою, проте радісною для обох майбутніх батьків.

У 2016 році 3-річна Аліса стала старшою сестрою - її мама народила п'ятірню. Новонароджених назвали Денисом, Владиславом, Давидом, Дарією та Олександрою.

З огляду на такі суттєві зміни у складі сім'ї, міська рада Одеси вирішила допомогти й подарувала їй 5-кімнатну квартиру та мікроавтобус.

Дітки з батьками
Дітки з батьками
фото: instagram.com/odessafiver

Водночас у родині ситуація була «напруженою».  Вже незабаром після народження дітей Сергій вирішив піти, проте згодом повернувся і заявив, буцімто допомагатиме.

Спочатку так і було, проте згодом Оксана повідомила, що офіційно розійшлася з батьком своїх дітей. При цьому платити аліменти він відмовився.

«Для мене найскладнішим виявилося не вижити, забути, пробачити, позбавити батьківських прав і т.д... Це все стосується себе і вирішувано. Складніше виявилося відповісти дітям на це питання: «А де ж тато?», - розповідала тоді жінка.

Сусіди та інші жителі міста створили спеціальний фонд допомоги для сім'ї. Справжньою опорою для Оксани стала її мама - Ольга Іванівна.

Багатодітна Оксана з мамою Ольгою
Багатодітна Оксана з мамою Ольгою
фото: instagram.com/odessafiver

Впоратися з усіма дітлахами допомагала також няня.

Шестеро дітлахів однієї мами
Шестеро дітлахів однієї мами
фото: instagram.com/odessafiver

При цьому багатодітна мама взялася активно вести свій блог в Instagram і ділитися буднями власної родини. Її почали запрошувати на фотосесії, зйомки для реклами та інші заходи, що допомагають забезпечувати велику сім'ю.

Повномасштабне вторгнення РФ родина «зустріла» вже без тата
Повномасштабне вторгнення РФ родина «зустріла» вже без тата
фото: instagram.com/odessafiver

Де і як багатодітна сім'я живе зараз

24 лютого 2022 року - у день повномасштабного вторгнення РФ на територію України - багатодітна мама зізналась, буцімто "здійснюється найстрашніший жах".

"Згадую своїх бабусю з дідусем, які пережили жахи концтаборів, війни, голоду і як на них це відбилося на все життя. Цей страх начебто продрукувався і в моїй ДНК. Піддаватися страху і паніці я теж не хочу, не хочу, щоб це торкнулося душі моїх дітей", - написала тоді жінка.

Згодом Оксана повідомила, що її сім'я перебуває у місті Кашкайш у Португалії.

Мама й діти на новому місці
Мама й діти на новому місці
фото: instagram.com/odessafiver

За словами жінки, після початку великої війни вони з дітьми виїхали з Одеси у Кишинів, після чого постало питання - що робити далі.

"Далі нас ніхто не чекав, без грошей, родичів куди податися... Найближчі країни були вже заповнені біженцями, а далі ще потрібно було якось дістатися. Не знаю це знак вище, чи просто перша ідея, мені підписниця Вікторія написала про Португалію, щоб їхала сюди. Коли я вирішила дізнатися про можливість, то одразу вона з'явилася", - розповіла Оксана.

Читайте також: Подкопаєва розповіла, чим у США займається її 18-річний син та як допомагає Україні

Вона уточнила, що з міста Кашкайш забронювали літак у Лісабон - для евакуації українців.

"Вже після першого бронювання мене вели, кілька разів дзвонили, перевіряли, дбали де переночувати. Коли ми приїхали на реєстрацію нас особисто зустрічали працівники мерії та Мігель - віце-мер Кашкайш тягав нам сумки та розміщував дітей", - пригадала жінка той період.

Їй вдалося облаштуватися на новому місці й навіть записати дітей до школи.

Дітлахи задоволені новим життям
Дітлахи задоволені новим життям
фото: instagram.com/odessafiver

За кордоном вони з дітьми регулярно гуляли, відвідували різноманітні заходи й підтримували Україну та наших захисників.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Оксана Кобелецкая, Супермама (@odessafiver)

На запитання, чи планує родина повертатись на Батьківщину, Оксана відповідала: «Дуже хочу».

Вже наприкінці серпня 2023 року жінка написала, що повернулась в Україну.

«Після повернення перше, що почула в супермаркеті, це як чоловік розповідав касирші, що він тільки з Херсону. Там допомогав як волонтер і як там тяжко з лікарями. На другий день почула як в банку оператор підвищує настрій жінці похилого віку, яка вночі не спала із-за вибухів», - розповіла вона.

Читайте також: Нідерландський гурт Within Temptation презентував кліп знятий у Києві (відео)

Жінка зізналась, що саме у цей час зрозуміла, чому не могла подолати депресію від початку великої війни.

«Я ніяк не могла відчути, як можна жити, коли йде війна. Повернення мені потрібне було, щоб це відчути», - пояснила вона.

На початку жовтня 2023 року Оксана повідомила, що знову виїхала з України.

«Майже півтора року, що ми були в Португалії, я не розуміла і нібито жила в очікуванні, що ось-ось - війна закінчиться і все буде як раніше. Навіщо ми повертались в Одесу? Напевно, для мене це було потрібно. Для себе я побачила, що попри війну інші навчились жити. Жити далі, налагоджувати життя, плани та мрі», - розповіла жінка.

Безпека дітей - найважливіше
Безпека дітей - найважливіше
фото: instagram.com/odessafiver

Виходячи із власної ситуації, нині вона з дітьми досі перебуває за кордоном.

Раніше повідомлялося, на Одещині бригада «швидкої» надала допомогу жінці, у якої вдома почалися пологи. Усе б нічого, ось тільки новоспечена матуся дізналася, що була вагітна, вже після того, як народила. Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

Як ідеться в повідомленні, опівночі оперативна диспетчерська отримала виклик в одне з сіл до молодої жінки з температурою та болем у животі.

«Через 10 хвилин бригада № 86 у складі фельдшера Іллі Кравця та водія Вадима Нінова була на місці, а ще за три хвилини прийняла у пацієнтки пологи. Як з’ясувалося, біль у животі був симптомом пологової діяльності. На світ з’явилася дівчинка, стан якої був оцінений у 6 балів по шкалі Апгар. Закричала вона після тактильної стимуляції, яку виконав фельдшер», – ідеться у повідомленні.

Опісля маму з малюком доправили до пологового відділення Чорноморської міської лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: