Найбільша колекція мобільних телефонів: іспанець потрапив у Книгу рекордів Гіннеса

З 2008 ж року рекордсмент активно купував телефони, зокрема моделі Nokia, які раніше не міг собі дозволити
фото: guinnessworldrecords.com

У колекції Фернандеса представлені моделі від таких брендів, як Siemens, Motorola, NEC, Blackberry, HTC, Samsung, Apple та інших

Житель Барселони Венсес Палау Фернандес встановив новий рекорд Гіннеса, зібравши найбільшу у світі колекцію мобільних телефонів, що налічує 3615 пристроїв – на 159 більше, ніж у попереднього рекордсмена. Про це повідомляє пресцентр Книги рекордів Гіннеса.

Фернандес розпочав своє колекціонування у 1999 році з подарованої на Різдво Nokia 3210. З 2008 ж року він активно купував телефони, зокрема моделі Nokia, які раніше не міг собі дозволити. Протягом десяти років його колекція виросла до 700 пристроїв, а згодом була доповнена телефонами інших брендів та рідкісними гаджетами, що так і не потрапили на ринок.

Найбільша колекція мобільних телефонів: іспанець потрапив у Книгу рекордів Гіннеса фото 1
фото: guinnessworldrecords.com

«Еволюція моєї колекції була постійною, і хоча я закинув її приблизно на рік, потім я повернувся в бій з наміром отримати, на додаток до всіх телефонів, які Nokia випустила на ринок, ті, які вона не випустила в продаж, телефони, які ми всі знаємо як прототипи», – каже чоловік.

У колекції Фернандеса представлені моделі від таких брендів, як Siemens, Motorola, NEC, Blackberry, HTC, Samsung, Apple та інших. Деякі пристрої випущено обмеженим тиражем, як, наприклад, Nokia 3220 з колекції Star Wars Ep III у версіях Йоди, Старфайтера, Обі-Вана Кенобі, Кіборга та Падавана.

Фернандес ще не зібрав усі моделі Nokia, але активно працює над цим. Він зазначив, що компанія випустила понад тисячу різних моделей, тож на повне завершення колекції йому знадобиться ще кілька років.

Нагадаємо, книга рекордів Гіннесса офіційно оголосила «наймолодшим у світі художником» хлопчика з Гани, якому в липні виповниться два роки. 

До слова, британця Джона Тіннісвуда офіційно визнано найстарішим у світі чоловіком. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Джон народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року і станом на 5 квітня 2024 року його точний вік становить 111 років 223 дні. За його словами, його довголіття – це «просто везіння», і в його дієті немає жодного особливого секрету – хоча його улюбленою їжею була риба з картоплею. Джон не палить і рідко вживає алкоголь.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: