На Тернопільщині помічено дикого кота, який вважався практично зниклим в Україні

Зовні дикий пухнастик майже не відрізняється від домашньої кішки – він має масивне тіло та невисокі ноги з великими ступнями
фото з відкритих джерел

Кіт лісовий – це хижий ссавець, занесений до Червоної книги України зі статусом «вразливий»

На території природного заповідника «Медобори», що у Тернопільській області, зафіксували тварину рідкісного виду – дикого кота, якого в Україні вважають практично зниклим. Про це повідомили у соцмережах заповідника.

Зазначається, що дикий кіт, який є пращуром сучасної домашньої кішки, прогулювався у лісових хащах й потрапив в об’єктив фотопастки. Зовні дикий пухнастик майже не відрізняється від домашньої кішки – він має масивне тіло та невисокі ноги з великими ступнями.

Забарвлення допомагає тварині бути непомітною в лісі – її хутро однотонне, зазвичай сіро-рудого кольору з мармуровим малюнком у вигляді розмитих видовжених темних плям. Винищуючи велику кількість мишовидних гризунів – шкідників лісового і сільського господарств, лісові коти приносять значну користь.

 

Кіт лісовий – це хижий ссавець, занесений до Червоної книги України зі статусом «вразливий». Цей хижак є єдиним у своєму роді видом у фауні України і вважається практично зниклим.

«Для збереження кота лісового необхідно заборонити відстріл бродячих свійських котів у місцях існування виду, інтенсифікувати боротьбу з браконьєрством і посилити контроль за дотриманням правил утримання псів, а також створити заказники в місцях розмноження виду», – зазначено на сайті української Червоної книги.

Там додають, що нині тварину можна зустріти в Карпатському регіоні та в деяких районах Вінницької, Кіровоградської та Одеської областей.

Нагадаємо, вчені в Китаї вперше клонували тибетських корів, що перебувають на межі вимирання.

«Клоновані ембріони трансплантували в сурогатних корів, і після повного терміну вагітності ми отримали вісім клонованих корів», – розповів Юй Давей.

Стало відомо, що рідкісний карликовий бегемот народився в Афінському зоологічному парку Аттіка вперше за 10 років. Ветеринар зоопарку Ной Псарудакі сказав, що карликові бегемоти, які є видами, що перебувають під загрозою зникнення, є надзвичайно важливими, тому що, сподіваємося, одного дня вони розмножаться.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: