На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер

На фронті загинув актор Філіп Віннер
фото: facebook

У боях із російськими загарбниками загинув український актор театру Філіп Віннер

На фронті загинув український актор Філіп Віннер (Дєдковський), який став на захист Батьківщини у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 10 липня на Facebook-сторінці «Чесного театру» з'явилася інформація про смерть Віннера.

Відомо, що 9 липня йому мало виповнитися лише 32 роки.

«Наш актор, Філіп Віннер назавжди в строю. Сім'я нашого театру збідніла. З перших днів вторгнення Філіп захищав нашу землю в найгарячіших точках і продовжував жити театром, на його сторінці побачите вірші з окопів, він привіз театр із собою на війну. Його вбила. Росія. Не пробачимо. Щирі співчуття сім'ї та друзям», - повідомляє прес-служба театру.

На загибель Філіпа також відреагувала актриса та режисерка Ганна Хижняк.

«Скільки доброти та любові ти подарував. Скільки сміху. Я пам'ятаю, коли ти сказав, що підеш захищати нашу країну. І як ти завжди намагався триматися? Твоя мати виховала справжнього чоловіка. І я пишаюся тобою. І люблю всім серцем. Ти там назавжди. І в наших щасливих місцях. Місцях щасливих людей», - написала Ганна.

Друзі та рідні на сторінці актора залишають коментарі співчуття та свої спогади про Філіпа.

Філіп вступив до лав ЗСУ у перші дні після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Актор служив у 26-му окремому стрілецькому батальйоні. З грудня 2022 року перебував на «нулі» на Донецькому напрямку.

До великої війни актор грав у київському «Живому театр«», був студентом кіношколи Ukrainian Film School. Раніше працював у «Чесному театрі», був актор драматичного театру в КНУКіМ, а також закінчив курси акторської майстерності в Університеті імені І. К. Карпенка-Карого.

На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер фото 1
На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер фото 2

Актор періодично ділився своїми думками про війну й писав пости з передової.

«Ми змінюємо реальність щодня, після кожного нашого вчинку... Що таке Доля? Це знає Тарас Григорович Шевченко. Я це намагаюся тільки зрозуміти. І зараз, після проходження гарячих, шалено морозних, дощових і недоспаних днів війни, після погляду Смерті в мої очі… я на 100% усвідомлюю й розумію, чого я хочу в своєму житті. І яку ціну я готовий за це заплатити, який шлях пройти», - написав Філіп у травні.

На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер фото 3

Також на передовій актор записував емоційні відео, на яких читав поезію українських поетів. Своє останнє відео актор записав в окопі у червні. На ньому актор читає поезію Василя Симоненка «Є у коханні будні і свята».

Читайте також: Фанат сімферопольської «Таврії» посмертно отримав звання Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: