Кінофестиваль «Берлінале»: Оксана Забужко незаплановано нагадала всім про війну (відео)

Цього року Оксана Забужко офіційно доєдналася до журі Берлінського кінофестивалю. За усю історію Берлінале – це лише другий раз, коли до основного складу суддів приєднався український представник
фото: скріншот відео

На пресконференції, що відбулася у рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю, присутніх здивувала сирена повітряної тривоги

На цьому тижні стартував Берлінський фестиваль, у межах якого відбулась пресконференція, на якій була присутня українська письменниця Оксана Забужко як членкиня журі. Коли письменниці дали слово, на її телефоні залунала сирена – сигнал повітряної тривоги. 

Ця сиутація неабияк вразила просутніх у залі та користувачів соціальних мереж.

Оксана Забужко перепросила й пояснила, що насправді це відбій тривоги, що означає, що наразі ракетна загроза недійсна. Однак вона тривала увесь ранок.

Так незаплановано письменниця знову нагадала про війну кожному присутньому у цьому залі.

Нагадаємо, Оксана Забужко увійшла до журі Берлінського кінофестивалю як володарка французького Ордену Почесного легіону, центральноєвропейської літературної премії Angelus.

Оксана Забужко разом з іншими членами журі на чолі з президенткою Люпітою Ніонго присуджуватиме «Золотого ведмедя» за найкращий фільм та «Срібних ведмедів» в інших категоріях.

Берлінале – один із найвідоміших кінофорумів у світі та один із трьох найвпливовіших фестивалів Європи (нарівні з Каннським і Венеційським), а також один із найбільш відвідуваних глядачами – його покази щорічно відвідують сотні тисяч людей.

Повідомляється, що письменниця й публіцистка Оксана Забужко та режисер, письменник і військовослужбовець Олег Сенцов удостоєні найвищої нагороди Франції – ордену Почесного легіону.

Читайте також: Поет Кривцов перед загибеллю на фронті написав пророчий вірш

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: