Скільки українцю коштуватиме житло на Балі

Українці можуть придбати помешкання на острові Балі
фото із відкритих джерел

 Помешкання у Індонезії може стати гарним варіантом  для інвестицій

Всесвітньо відомий острів Балі в Індонезії привертає увагу комфортними умовами життя, а також широкими можливостями інвестицій. Про це пише «РБК-Україна».

Як зазначає інвестор, експерт з закордонної нерухомості та співзасновник Ukrainian Hotel & Resort Association Антон Тараненко, нерухомість на Балі в основному складається з вілл, готелів, апарт-готелів та будинків або бунгало, які відповідають місцевому ринку та інтересам туристів.

Ціни на житло на острові Балі можуть значно варіюватися залежно від розташування, типу нерухомості та її стану. Найдешевша пропозиція на ринку – бунгало або апартаменти з однією кімнатою. Ціна стартує від $80 тисяч.

Найбільш доступне житло для придбання – на східному узбережжі Балі, у віддалених районах острова Амед та Чандідас. Ці місця розташовані поодаль від туристичних центрів, але є привабливими для тих, хто шукає спокій та більш автентичний спосіб життя. Саме тут можна познайомитися зі справжнім життям балійців.

Найбільш популярні локації Балі для купівлі нерухомості:

  • Чангу;
  • Убуд;
  • Букіт;
  • Умалас;
  • Санур.

Ціни в цих локаціях 140-190 тисяч євро за однокімнатну квартиру площею 35 квадратних метрів. На об'єкти преміум-класу ціни вищі. Наприклад, вартість студій в межах 200 тисяч євро. Вілла з трьома спальнями – від 350 тисяч євро.

Оптимальна сума для купівлі нерухомості на Балі у туристичному районі Чангу – $200 тисяч доларів.

З таким бюджетом можна придбати апартаменти на стадії будівництва у пішій доступності до океану та площею приблизно 70 квадратних метрів. Також у цю суму вже буде входити ремонт, меблі та техніка для дому.

Якщо розглядати нерухомість на Балі для вдалих інвестицій, найбільш вигідним варіантом є інвестування в апартаменти преміум-класу в апарт-готелях. Це квартири або студії, що знаходяться в складі готелю. Власники таких апартаментів поєднують можливість жити у квартирі з сервісом готелю та за бажанням отримувати пасивний дохід від здачі апартаментів в оренду.

До слова, на індонезійському острові Балі вигадали незвичайний спосіб обійти заборону на сходження туристів у гори. Місцеві гіди не захотіли втрачати прибутковий бізнес і виявили неабияку кмітливість, пишуть місцеві ЗМІ.

Раніше цього року губернатор Балі Вейан Костер оголосив, що заборонить будь-яку діяльність на горах острова «назавжди» через те, що туристи погано поводяться і не поважають священну природу ландшафтів. Це оголошення викликало бурхливу реакцію з боку місцевих громад і туристичних операторів, які не хотіли втрачати прибуток на туристах. 

На горі Абанг, яка розташована між горами Агунг і Батур, неподалік від берегів озера Батур у Кінтамані, екскурсоводи знайшли чудовий спосіб популяризувати та захистити балійську культуру, не втрачаючи при цьому гроші.  Тепер іноземцям, які бажають піднятися на священну гору, перед походом видають національний балійський одяг і відправляють у храм на молитву.

Читайте також: Популярна туристична країна знайшла причину не пускати росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: