Для чого в армії жінки? Снайперка Білозерська здивувала відповіддю

Снайперка Олена Білозерська заявила, що жоден найкращий командир не мотивує бійців так, як звичайна дівчинка
фото з відкритих джерел

Білозерська зазначила, що бійці не лише розцінюють жіночу присутність як сигнал до підвищення бойового духу, але й вважають це викликом для власних можливостей

Снайперка Олена Білозерська заявила, що жоден найкращий командир не мотивує бійців так, як звичайна дівчина. Про це вона написала у своєму facebook.

Білозерська навела приклад із свого повсякденного життя, коли її батальйон виходить на пробіжку. Серед щоденних ритмів воєнного життя – ранкові пробіжки, які призначені покращити загальний фізичний стан та підготувати бійців до навантажень. Ті, хто з яких-небудь причин не можуть бігати, роблять альтернативні фізичні вправи.

«Коли наш підрозділ буває на ППД, ми щоранку бігаємо 3 км. Ті, хто тимчасово за станом здоров'я не можуть бігати, займаються в цей час іншою фізичною активністю. Особисто я, якщо чесно, ці пробіжки здебільшого сачкую, і на це закривають очі, бо знають, що я щовечора бігаю по 6-8 км (один раз вже пробігла і 10). А зранку не можу, зранку в очах тьмяніє і на потилицю тисне, а в голові одна думка - як сповзти по стіночці і доспати, можна навіть у вертикальному положенні», – розповіла вона.

Так, снайперка зазначила, що іноді з моральних міркувань пересилює себе і бігає разом з усіма і помітила одну цікаву річ. За її словами, чоловіки в залежності від своєї фізичної підготовки бігають, одні бігають швидше, інші повільніше, але коли бачать дівчинку, то одразу в них з'являється мотивація.

«У хлопців різні фізичні кондиції. Є професійні спортсмени, які одразу чухнули вперед - і нема їх. Прибігають першими завжди ті самі 3-5-10 людей. А всі решта розтягуються в неструнку колону довжиною на півмаршруту. І біжать собі, хто як може. Так от, коли я уперше бігла разом з усіма, вони ще цього, здається, не вкурили і бігли в своєму звичному темпі, ну, і я з ними, прибігла десь в останній третині, але далеко не останньою (а бігаю ж, самі розумієте, повільно). А потім вони мене «помітили». І почалося», – написала Олена Білозерська.

За її словами, бійці не лише розцінюють жіночу присутність як сигнал до підвищення бойового духу, але й вважають це викликом для власних можливостей.

«Боєць може бути немолодим, у нього може бути зайва вага або недоліковані травми чи поранення. Але справа честі для нього - обігнати мене От буквально для кожного. Вони або викладаються одразу, або, навпаки, економлять сили, а ближче до кінця роблять ривок і обганяють мене. В результаті весь батальйон - певніше, та його частина, кому важко або хто лінувався - почав бігати набагато швидше Таким чином одна жінка, яка повільно собі біжить в міру своїх можливостей, піднімає рівень фізпідготовки цілого бату», – розповіла Білозерська

Снайперка підкреслила, що серед добровольців, як правило, боягузів немає, однак трапляються нерішучі. Але, за словами Білозерської, проста присутність поруч жінки обертає їх на «Рембо».

«Але проста присутність поруч жінки обертає їх на Рембо Так влаштована чоловіча психологія. Жоден найкращий командир не мотивує бійців так, як звичайна дівчинка. А якщо дівча ще й мале й худе - взагалі джекпот», – додала Білозерська.

Раніше експерт пояснив, що найбільше сьогодні заважає українському контрнаступу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: