Директорка музею Голодомору Леся Гасиджак подає до суду через цькування у мережі

Леся Гасиджак
фото з відкритих джерел

Леся Гасиджак заявила, що готує позов до суду, бо такі «історії трапляються кожного дня, хейту піддаються дуже багато жінок в Україні»

Леся Гасиджак, яка виконує обов'язки Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду та має науковий ступінь кандидата історичних наук, планує подати позов до суду через порушення її честі та гідності. Про це вона заявила в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок»).

«Готую офіційну заяву. Позов буде обов’язково. Питання не в мені. Я спокійно до цього хейту поставилася. Це дуже смішна історія, і сумна з іншого боку. Я принципово буду подавати до суду, бо розумію, що такі історії трапляються кожного дня. Хейту піддається дуже багато жінок в Україні. І не лише через зовнішність. А просто через те, що вони є жінками на керівних посадах. Я вважаю, що це має бути повчальний кейс. Щоб він ніколи більше не повторився», – сказала очільниця музею.

Гасиджак поділилася своїми емоціями щодо цієї ситуації і зазначила, що для неї це сумна історія, адже на вулиці 21 століття і багато фахівців на різних рівнях докладають зусиль, щоб наше суспільство змінилося трохи. 

«Ми повинні перестати сприймати інакшість як щось погане, неправильне і незручне. Очевидно, перед нами ще багато роботи. У нас же йде війна. З війни повертаються захисниці та захисники, які втратили руки, ноги. Потім ці люди будуть зазнавати хейту? Тому що вони некрасиві?», – зазначила Леся Гасиджак.

Напередодні черговий скандал вибухнув у соцмережі Facebook. Приводом для обговорення стала публікація відомого у мережі юриста Клима Братківського, в якій він визнав зовнішність директора музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак «не відповідною до посади». В коментарях через його заяву він був звинувачений у бодішеймінгу та порушенні принципу толерантності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: