Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу

Леся Гасиджак
фото з відкритих джерел

Соцмережі звинуватили Братковського в бодішеймінгу, фетшеймінгу та лукізмі, зауваживши, що він не має достатніх знань про стан здоров'я Гасіджак

Черговий скандал вибухнув у соцмережі Facebook. Приводом для обговорення стала публікація відомого у мережі юриста Клима Братківського, в якій він визнав зовнішність директора музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак «не відповідною до посади». В коментарях через його заяву він був звинувачений у бодішеймінгу та порушенні принципу толерантності.

Клим Братківський зробив зауваження щодо призначення Лесі Гасіджак на посаду виконуючої обов'язки генерального директора Музею Голодомору-геноциду, зазначивши, що це може виглядати як знущання з пам'яті про Голодомор. Він, ймовірно, намагався акцентувати на фігуру Лесі Гасіджак. Пізніше він додав, що, на його думку, керівником Музею Голодомору-геноциду має бути особа з військовим досвідом, яка пережила російський полон і має реальне розуміння того, що таке голод, та здатність усвідомити всю суть трагічних подій, пов'язаних з Голодомором.

Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 1

У коментарях його попросили зупинитися і припинити ображати жінку через її зовнішній вигляд. Знайомі з Лесею Гасиджак наголосили, що вона є чудовим фахівцем у своєму ділі, і її фігура абсолютно не впливає на знання історії та професіоналізм. Клима Братковського звинуватили в бодішеймінгу, фетшеймінгу та лукізмі, зауваживши, що він не має достатніх знань про стан здоров'я Гасіджак і не може відгукуватися про неї у такому тоні.

Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 2
Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 3
Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 4
Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 5

Проте знайшлися й ті, хто повністю підтримав хейт на адресу директорки музею. Деякі цікавилися, чи не могли б знайти іншого історика для цієї посади, а дехто навіть припустив, що призначення Гасіджак було здійснене з метою викликати «обурення у суспільстві».

Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 6

Своєю чергою голова ГО «Українська Оборона» Євген Лешан засудив тих, хто висловлює негатив проти Лесі Гасиджак. Він заявив, що при призначенні на посаду мають значення професійні знання тематики голодомору, досвід музейного менеджменту та позитивна позиція стосовно скандалу з фальсифікаціями від попереднього керівництва Музею голодомору.

Хто захейтив зовнішній вигляд директорки музею Голодомору і як відреагувала мережа: подробиці скандалу фото 7

«За цими пунктами Леся Гасиджак – ідеальна кандидатка. А ви, панове – дегенерати», – написав він.

Читайте також: «Тепер музею Голодомору не буде». Потураєв анонсував фатальні наслідки відставки міністра культури

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: