День народження Сергія Притули. Пригадаємо найяскравіші моменти його діяльності

«Раджу таке: зранку встали, подумали, що можете зробити для армії, ввечері лягли і подумали, чи достатньо зробили», – каже Притула
фото з відкритих джерел

Після вторгнення армії Росії на територію України Притула відновив своє керування у фонді «Благодійний фонд Сергія Притули»

22 червня святкує день народження шоумен, волонтер та громадський діяч Сергій Притула. До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну «вар’ята» любили за дотепність та гумор, а після 24 лютого за чітку громадянську позицію та уміння згуртовувати навколо себе людей, які докладають чимало зусиль для побудови незалежної України.

Про діяльність Сергія Притули на телебаченні можна говорити довго. Все розпочалось 2004 року, коли Притула пройшов кастинг на посаду ведучого програми «Було ваше, стало наше» та незабаром з'явився в ефірі телеканалу «Інтер». 2005 року отримав запрошення від радіостанції «Music-радіо» та переїхав до Києва, де розпочав роботу в ефірі. Після цього було безліч успішних проєктів.

Цікавою є громадська діяльність Сергія Притули. З початку 2014 року Сергій збирав у холі Нового каналу речі для допомоги учасникам ООС. На зібрані кошти купував для військових усе необхідне: від елементарних ліків до безпілотників та приладів нічного бачення.

В Тернополі Сергій утримує реабілітаційний центр для постраждалих від війни. Притула організовує також збір книжок для дітей. Сергій хоче, щоб діти читали та розмовляли українською та не забували рідну мову.

Станом на початок 2020 року Сергій передав на потреби армії близько 40 млн грн – це як його власні кошти, так і кошти людей, які жертвували на військо.

Після вторгнення армії Росії на територію України Притула відновив своє керування у фонді «Благодійний фонд Сергія Притули».

День народження Сергія Притули. Пригадаємо найяскравіші моменти його діяльності фото 1

22 червня 2022 року, у день народження Сергія Притули, стартував проєкт «Народний Байрактар», із залучення коштів на закупівлю трьох безпілотників Bayraktar TB2. Необхідна сума у розмірі 602,009,910.58 грн була зібрана на вечір 24 червня.

«Главком» вирішив пригадати влучні цитати Сергія Притули.

 «Давайте-но, людоньки, не мірятись у тому, хто більше любить Україну. Бо це нагадує малих дітей, які на дитячому майданчику сперечаються у кого мама розумніша чи тато сильніший. Мама в нас одна. Не засмучуймо її. Думайте своїми головами, а не ретранслюйте слова своїх політичних кумирів, бо зазвичай ті слова дуже розходяться з думками, а ще більше з діями!»

Про почуття гумору

«Я знаю дуже багато розумних людей, у яких відсутнє почуття гумору. І вони менш успішні, аніж ті, у кого знання, можливо, не енциклопедичні, але компенсовані розкішним почуттям гумору. Ну і давайте відверто: красива жінка радше обере собі в партнери чоловіка, який зможе її розсмішити, аніж того, який закидає її цитатами Гегеля чи Канта».

Про те, як бути підтримкою та опорою під час війни

«Спілкуйтесь і будьте поряд, коли комусь із рідних чи друзів важко. Війна – це страшний форс-мажор, який може зламати людину. Бо в неї просто немає схожого досвіду».

Про незалежність

«Хочеться залишити дітям державу, яка має право на існування в іншій системі координат, аніж та, в якій ми жили більш ніж 30 років. Для цього повинно відбутися багато «тектонічних зрушень».

Про перемогу

«Раджу таке: зранку встали, подумали, що можете зробити для армії, ввечері лягли та подумали, чи достатньо зробили. Якщо недостатньо – не треба випалювати, гризти себе, а просто подумати, де можна додати енергії, щоб лягти спати щасливим».

Додамо, що Фонд Сергія Притули оголосив новий збір коштів для ЗСУ – «Дістанемо ворога всюди». Цього разу збирають кошти на безпілотники, човни та вантажівки. 

Нагадаємо, наприкінці червня фонд Сергія Притули спільно з блогером Ігорем Лаченковим оголосив про початок збоку коштів на безпілотники «Байрактар». Українці зібрали 600 млн грн за три дні. Однак компанія Baykar вирішила надати три безпілотники Bayraktar TB-2 безкоштовно. Таким чином волонтери отримали можливість спрямувати зібрані кошти на купівлю супутника.

За 600 млн грн, які українці збирали на безпілотники «Байрактар», фонд Сергія Притули купив супутник і доступ до бази даних супутникових знімків для української армії.

До слова, відомий волонтер показав, на що Фонд Притули витрачає гроші (фото).

Читайте також: Сергій Притула вразив сумою, яку в його фонд задонатили діти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: