104-річна жінка стрибнула з парашутом і претендує на світовий рекорд

Дороті Хоффнер вперше стрибнула з парашутом, коли їй було 100 років
фото з відкритих джерел

Дороті Хоффнер хоче отримати офіційне підтвердження від Книги рекордів Гіннеса, що вона найстаріша людина, яка коли-небудь стрибала з парашутом

104-річна американка Дороті Хоффнер стрибнула з парашутом і поки що неофіційно встановила світовий рекорд. Дороті здійснила стрибок з висоти понад 4 км у тандемі з інструктором у комплексі Skydive Chicago в штаті Іллінойс. Про це повідомляє The Guardian.

Тепер жителька Чикаго сподівається отримати офіційне підтвердження від Книги рекордів Гіннеса, що вона найстаріша людина, яка коли-небудь стрибала з парашутом.

«Вік – це лише число», – сказала Дороті Хоффнер радісному натовпу через кілька хвилин після приземлення.

Дороті Хоффнер вперше стрибнула з парашутом, коли їй було 100 років. Коли вона робила це вперше, її «довелося виштовхувати» з літака. 

Але цього разу жінка наполягла на тому, щоб самій керувати стрибком з висоти 4100 метрів.

Вона виглядала спокійною і впевненою, коли літак піднявся в повітря, а потім успішно стрибнула з парашутом і провела у небі сім хвилин.

«Там було чудово. Все було чудово, краще й бути не могло», – сказала Дороті.

Тепер жінка, якій у грудні виповниться 105 років, хоче політати на повітряній кулі.

Раніше світовий рекорд Гіннеса для найстаріших парашутистів встановила 103-річна Ліннеа Інгегард Ларссон зі Швеції – вона стибнула з парашутом у тандемі 29 травня 2022 року. 

Нагадаємо, що 100-річний ветеран Люфтваффе розкрив таємницю довголіття. Зараз чоловік двічі на тиждень ходить до спортзалу, де проводить по 1,5 години. Він почав займатися спортом, коли йому було вже 82 роки. Пенсіонер досі водить машину. Він не дотримується жодної дієти та любить випити з друзями домашнього шнапсу (німецький міцний алкогольний напій на основі фруктів – «Главком»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: