Мільйонер заповів свої статки переможцю у жартівливому конкурсі: що відбулось натомість

Чарльз Венс Міллар народився 28 червня 1854 року в Ейлмері, Онтаріо. Він став відомим юристом і працював у своїй фірмі в центрі Торонто
фото із відкритих джерел

Конкурс влаштований  Венсом Мілларом залишив глибокий слід в історії Канади, підкресливши складні питання багатства

Канадський адвокат Чарльз Венс Міллар залишив незвичний і ексцентричний спадок. Не маючи прямих спадкоємців, він вирішив влаштувати своєрідний конкурс, де головна нагорода мала дістатися тій родині в Торонто, яка протягом десяти років після його смерті народить найбільше дітей. Про це пише Medium.

«Ще 1926 року помер багатий канадський юрист, фінансист і тепер уже легендарний жартівник. Остання воля і заповіт Чарльза Венса Міллара зробили його ім'я знаменитим на весь світ. Незвичайний пункт у його заповіті обіцяв основну частину його гігантського статку жінці, яка могла б народити найбільше дітей у Торонто протягом десяти років після його смерті», – пише видання.  

На момент смерті було 73 роки, він був холостяком і не мав найближчої родини, щоб успадкувати його маєток. Міллар визнав, що його воля була «незвичайною та примхливою», і докоряв собі за те, що він накопичив більше багатства, ніж міг витратити за своє життя.

«Те, що я залишаю, є доказом моєї безглуздості, коли збирав і зберігав більше, ніж мені було потрібно за все життя», – казав він.

Міллар не просто хотів пожартувати – його заповіт виявився справжнім викликом для багатьох сімей. 

Цей конкурс, який отримав назву «лелечі перегони», почався в період Великої депресії, коли фінансові труднощі торкнулися багатьох родин. Попри це, багато сімей взяли участь у конкурсі, намагаючись народити якомога більше дітей, щоб отримати частину спадку Міллара, який оцінювався в понад 10 мільйонів доларів у сучасному еквіваленті.

Місцеві газети підняли ажіотаж навколо цієї події, і змагання стали дуже популярними. Однак на тлі народження численних дітей багато родин стикалися з фінансовими проблемами та важкими життєвими умовами. Не всі сім’ї змогли впоратися з навантаженням, деякі діти трагічно загинули, а інші родини не отримали обіцяних коштів через юридичні труднощі.

Місіс  Холліс Тімлек стверджувала, що народила дев'ятьох дітей протягом десяти років, намагаючись завоювати статки Чарльза Міллара
Місіс Холліс Тімлек стверджувала, що народила дев'ятьох дітей протягом десяти років, намагаючись завоювати статки Чарльза Міллара

Юридичні суперечки щодо інтерпретації заповіту тривали роками, але зрештою суд підтримав оригінальний заповіт Міллара. Переможцями конкурсу стали шість сімей, які поділили спадок між собою. Решта родин отримали значно менші суми.

Цей конкурс залишив глибокий слід в історії Канади, підкресливши складні питання багатства, народжуваності та суспільної динаміки на початку 20-го століття. Попри жартівливий задум Чарльза Міллара, його ексцентричне рішення щодо спадкування мало серйозні наслідки для суспільства.

Видання також назвало його «сумнозвісним жартівником» який із задоволенням грався з любов’ю людей до грошей. Так Міллар кидав доларові купюри на тротуар і ховався в кущах, щоб спостерігати за обличчями людей, які швидко запихали гроші до своїх кишень, коли думали, що ніхто не дивиться. Він також сказав своїм друзям, що ця розвага «сама по собі була вихованням людської природи».

Нагадаємо, мільярдер Гаутам Адані з Індії, стан якого перевищує $100 млрд, оголосив про намір передати спадкоємцям свій бізнес – групу компаній Adani Group, капіталізація якої перевищує $200 млрд. За словами підприємця, він піде на такий крок 2030 року, коли йому виповниться 70 років.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: