Марк Сергеєв вирішив зробити паузу в капеланстві після скандалу про жінок у війську

Сергєєв записав відео з вибаченнями після своїх висловлювань про жінок в армії
скріншот з відео

Капелан-волонтер Марк Сергеєв заявив, нібито жінок-військовослужбовиць у ЗСУ «мають усі в ліжку по черзі»

Капелан-волонтер та пастор Марк Сергєєв перепросив за свої слова про жінок в українській армії, яких, на його думку, «мають всі по черзі». Про це він заявив у своєму відео в Instagram.

Сергєєв сказав, що не «міг подумати, що такі помилки призведуть до такого обурення в суспільстві», до того ж не лише серед військових, а й серед християн. Сергєєв перепросив в усіх жінок та капеланів і визнав, що порушив кодекс і не мав права робити такі помилки.

«Я людина, і роблю якісь моменти, хоча дуже хочу служити Україні. Нікуди не ховаюся, залишаюся в Україні. Прошу вибачення в кожного капелана, у кожної захисниці та захисника, кого це обурює», – сказав пастор. Він також заявив, що «зробить паузу» як капелан, але залишиться тут, а якщо перебуватиме за кордоном, то «це лише заради України».

Зазначимо, що це вже друге відео з вибаченнями Марка Сергєєва. У попередньому відео він казав, що «не мав права говорити деталі, але сказав правду». Однак це відео зникло з його сторінки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений marksergeev (@marksergeev)

Під час подкасту на YouTube-каналі Metanoia пастор Марк Сергєєв заявив, нібито жінки в ЗСУ «проходять через ліжко» своїх товаришів по службі.

Фрагмент із подкасту вже видалили, залишивши лише слова Сергєєва про жінок-капеланів та сексуальне насильство проти жінок у російському полоні.

«Уяви просто дівчину, 24 роки, модельної зовнішності, вона медик, і вона в роті пацанів ССО. Вони заряджені качки. Ну типу вони її мають всі в постелі по черзі. Це просто треш, отак вони живуть. Потім раз завагітніла і «тайм-аут» дали», – заявив Марк Сергєєв.

Далі Сергєєв заявив, що «капеланів-дівчат – дорослих, адекватних матерів – троє на всю країну»: «У нас немає штабних капеланів-дівчат. Є невеличка кількість волонтерів». Водночас Сергєєв заявив, що вважає «неправильним», коли чоловік є консультантом для жінки.

Після таких слів низка українських військовослужбовиць обурилися через такі слова та вимагали публічних вибачень.

Як повідомлялося, українці протистоять російській агресії як єдиний народ, і жінки і чоловіки. Все більше жінок служать у силах оборони, і наразі понад 10 тис. жінок виконують бойові завдання на лінії фронту.

До слова, за даними заступниці міністра оборони Наталії Калмикової, у лавах Збройних сил України служать понад 67 тис. жінок. З них 19 000 – цивільні співробітниці, інші є військовослужбовицями. 

До слова, країни НАТО нададуть понад $7 млн для підтримки жінок у ЗСУ. На ці кошти закуплять понад 10 тис. уніформ, взуття та іншого необхідного спорядження.

Читайте також: Мобілізація тих, кому до 25. Як виникла колізія і що з нею робити?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: