Відомий бізнесмен з лікарні закликає відмовитись від яєць через інфекцію

Андрій виклав в соцмережу фото з лікарні
Фото: Фейсбук

Поснідавши в кав'ярні, чоловік потрапив на лікарняне ліжко

Відомий бізнесмен Андрій Ставніцер на своїй сторінці в соцмережі розповів шокуючу історію, яка сталася з ним нещодавно. Поснідавши в кав'ярні, чоловік потрапив на лікарняне ліжко.

«Війна не приходить одна – на жаль, крім усього очевидного жаху, за нею тягнеться ще більший ланцюжок менших жахів. Наприклад, хвороби та інфекції, пов'язані з антисанітарією і, здавалося б, давно не існують у нашій реальності, – пише Ставніцер у Фейсбук. – Нещодавно я захворів на сальмонельоз після сніданку в кафе. П'ять днів пролежав у лікарні, з яких два дні не пам'ятаю у принципі. Лихоманка, спазми, зневоднення. Мінус 7 кг. Зі мною були люди, які теж дуже важко захворіли, один із них – досвідчений лікар – знепритомнів у ванній і прокинувся в крові. Розбив собі обличчя, довелося накладати шви. Усі ми пережили вкрай неприємну госпіталізацію і, м'яко кажучи, трохи подумали про смерть».

Бізнесмен припускає, що вже важко і згадати, коли українці чули про виявлення сальмонельозу: «Десь у громадській їдальні далеко на периферії я читав востаннє наприкінці 90-х. Перебої з електрикою, провали в логістичних ланцюжках, дефіцит робочих рук – першопричина війна, але розбиратися з цим і відповідати за наслідки постачальникам. Або нам, споживачам. Є офіційні організації, які стежать за громадським харчуванням – їм також, мабуть, треба переналаштувати роботу з реагування на профілактику».

«Як заведено говорити, з неофіційних джерел я знаю ще про два осередки в кількох закладах України. Більше 40 людей, і це лише ті, про які я знаю. Схоже, що всі заклади отримували яйця від одного постачальника. Я не можу стверджувати цього точно, але чув саме таке», – додав Ставніцер.

Бізмесмен розповів, якою підступною може бути ця хвороба: «Хвороба дуже неприємна, м'яко кажучи. Тобто не хотілося б переживати такі тортури від якогось яйця пашот. Я жартуюсь, насправді від сальмонели цілком реально померти. Швидкий доступ до якісної медичної допомоги у війну також може бути проблематичним. Тому бережіть себе – це перший висновок. Пашот і подібні страви поки що, мабуть, краще не їсти. І, в принципі, більше уваги звертати на постачальників, термін зберігання, спосіб зберігання продуктів, які ми купуємо. Другий висновок – якщо ви власники ресторанів, вникніть трохи глибше в те, як зараз працюють ваші постачальники. Усім складно, але краще заздалегідь знати, з якого боку є проблема. І якщо ви постачальники, звичайно, пошкодуйте людей. Все зрозуміло, але укладати пачками у реанімації тих, хто їсть яйця на сніданок, не на часі».

Читайте також: Зірка серіалу «Свати» виклала шокуючі кадри з операційної

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: