Потужні магнітні бурі у грудні: дати

У метеозалежних людей може збільшитися схильність до утворення тромбів, підвищитися артеріальний тиск, порушитися сон і посилитися мігрень
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

У небезпечні дні краще відмовитися від фізичних навантажень, виділити час для відпочинку, приймати теплі трав'яні ванни й пити більше води

У грудні Землю накриють сильні магнітні бурі, деякі з них затягнуться на кілька днів. Бурі, зокрема можуть викликати погіршення самопочуття у метеозалежних людей. Про це пише Meteoagent.

Так, перша сильна магнітна буря триває з 3 по 6 грудня. Її потужність 6 балів (К-індекс) від 3 по 5 число, і 4 бали – 6 грудня. Наступна магнітна буря потужністю 4 бали очікується 12-13 грудня.

Потужні магнітні бурі у грудні: дати фото 1
Потужні магнітні бурі у грудні: дати фото 2

У кінці грудня прогнозується триденна магнітна буря – 21-23 грудня. У перший день її потужність складе 5 балів, потім знизиться до 4. Остання магнітна буря силою 5 балів настане 30 грудня.

Потужні магнітні бурі у грудні: дати фото 3
К-індекс – показник геомагнітної активності та класифікатор геомагнітної бурі, який описує відхилення магнітного поля Землі від норми протягом 3-годинного інтервалу. Його значення коливається від 0 до 9.

Цими днями метеозалежні люди можуть відчути схильність до песимізму, тривожність і невпевненість у майбутньому, дратівливість і невизначеність в ухваленні рішень. Також у метеозалежних людей може збільшитися схильність до утворення тромбів, підвищитися артеріальний тиск, порушитися сон і посилитися мігрень. Краще відмовитися від фізичних навантажень, виділити час для відпочинку, приймати теплі трав'яні ванни й пити більше води.

Магнітні бурі – це реакція магнітосфери на різкі удари та тиск сонячного вітру. Магнітний щит Землі через спалахи на Сонці починає тремтіти та коливатися, що впливає на все поле Землі і, відповідно, на людей. Вони тривають від кількох годин до кількох днів, а їхня інтенсивність безпосередньо впливає на наше самопочуття і настрій.

Нагадаємо, наприкінці листопада Землю накрила потужна магнітна буря.

Читайте також: Що може допомогти під час магнітних бур: поради лікаря

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: