«Віталька» Гарік Бірча розповів, як став головним сержантом ЗСУ

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

За рік служби Бірча вперше на десять днів повернувся додому

Зірка серіалу «Віталька», актор Гарік Бірча, який вже рік служить в ЗСУ, розповів у «Сніданку з 1+1», про свої фронтові будні.

«Не можу сказати, що я готувався до війни. Однак, коли це сталося, згадав всі навички, які мав до цього. Все згадав дуже швидко. Я служив у армії, строкова служба. Це було давно. На початку сформувалася окрема спеціальна рота і ми виконували завдання по захисту Києва та Київської області. Потім був створений окремий спеціальний батальйон, і я обійняв посаду командира взводу забезпечення. На початку вторгнення був старшим сержантом, а за рік служби вже став головним сержантом», – зазначив захисник Ігор Бірча.

За рік служби Бірча вперше на десять днів повернувся додому. «Були можливості і командування з розумінням ставиться, але в мене це перша відпустка. Відчуття круті, дуже радий був побачити близьких, рідних. Обійняв дружину, розцілував дитину. Потім на Лігу Сміху запросили. Включитись було складно, але я адаптувався», – розповів актор.

«Жарти на сцені дуже жорсткі, такі, які б у мирному житті точно були б дивними, але зараз це відповідь на те, що відбувається. Для гумористів – це зброя. Як жартують на фронті? По-чоловічому. Є теж жорсткі жарти, є такі, які підтримують. Емоційний стан військовослужбовця – це плаваюча річ, а треба триматися себе в потрібному тонусі», – додав Бірча.

Актор розповів, як його зустріли вдома рідні. «Стіл був в якійсь мірі неповноцінним, бо з алкоголем вже не спілкувався більше року, і мені це подобається, – зізнався Бірча. – Борщу, звісно, хотілося, але він у нас є і там». Телеведучі звернули увагу, що актор Бірча змінився за цей рік і став дуже схожим на військослужбовця. «Напевно, ви праві, розслабимося вже після перемоги», – каже артист.

«Як і будь-який громадянин нашої держави, я мрію про одне: перемогу. Хочу кожного дня бачити свою дитину, а не чути по телефону. Мрію повернутися в професію, вже дуже хочеться», – розповів про свої плани Ігор.

Читайте також: Співачка Tayanna, брат якої втік до Москви, вразила зізнанням: Виплакала всі сльози

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: