Повідомлено про підозру колаборанту, який виявився учасником шоу «Україна має талант»

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Агарков придумав собі «артистичний» позивний – «Факір»

Управління Служби безпеки України в Харківській області заочно повідомило про підозру в колабораційній діяльності 59-річному харків'янину Сергію Агаркову, який обіймав посаду керівника російської окупаційної військово-цивільної адміністрації селища Борова Харківської області. Про це йдеться у повідомленні спецслужби.

«Ще з початку 2014 року майбутній колаборант був прихильником так званого «русского мира». Під час Революції Гідності він брав активну участь в акціях Антимайдану у Харкові, виступав з антиукраїнськими гаслами, а потім виїхав до Росії, де продовжив займатися пропагандистською діяльністю проти України», – вказують в СБУ.

За інформацією речника облуправління СБУ Владислава Абдули, перебуваючи на тимчасово окупованій території, Агарков придумав собі «артистичний» позивний – «Факір», який використовував для законспірованого спілкування з окупантами.

У Балаклії Агарков зірвав табличку з ім'ям голови Ізюмської райдержадміністрації Степана Масельського, а в Боровій проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації селища, направляв до РФ запити із зазначенням потреб цих підприємств та установ. Незадовго до деокупації він втік разом із російськими військовими.

У 2010 році він був учасником відбору до другого сезону шоу «Україна має талант!»: приймав на живіт удари сокири, засовував у ніс довгі цвяхи та ковтав факел, що горить.

Слідчі оголосили про підозру чоловікові за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу «Колабораційна діяльність». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. Вирішується питання про оголошення його в розшук.

Читайте також: Данилко розповів, яка біда трапилася з ним в Італії та показав людину, що врятувала

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: