Українці закликали не давати фільму з Томом Крузом «Оскар» через зв'язок з російським олігархом

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Повідомляється, що фільм фінансував російський бізнесмен Дмитро Риболовлєв

Канадська організація «Всесвітній конгрес українців» закликала переглянути номінацію на «Оскар» фільму «Топ Ган: Меверік» із Томом Крузом у головній ролі через зв'язок з російським олігархом.

Повідомляється, що фільм фінансував російський бізнесмен Дмитро Риболовлєв. Публічно про зв'язок картини з мільярдером не повідомлялося, проте як підтвердження організація послалася на розслідування видання Los Angeles Times.

«Ми закликаємо академію: відкрито відкидати фільми з будь-якими прямими чи непрямими інвестиціями від російських бізнесменів, переглянути можливість фільму «Топ Ган: Меверік» бути представленим на 95-й церемонії вручення премії «Оскар» з цієї причини», – йдеться у зверненні українців до американської академії кінематографічних мистецтв та наук.

Риболовлєв є одним із найбагатших російських олігархів і відомим близьким другом і бізнес-партнером Юрія Трутнєва, віцепрем'єр-міністра РФ. За даними Всесвітнього конгресу українців, впродовж десятиліття олігарх був найбільшим бізнес-партнером президента Білорусі Олександра Лукашенка, зокрема, в експорті продуктів калійної промисловості, підживлюючи його авторитарний режим грошовими потоками.

Риболовлєв потрапив під кримінальне розслідування у Монако, Франції та Швейцарії за ймовірну корупцію, як тільки почав скуповувати активи за межами Росії.

Читайте також: Ада Роговцева звернулася до Валерія Залужного

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: