Мені байдуже на Україну: музикант, який виїхав за кордон, зробив скандальну заяву

Зараз Zbaraski перебуває в Нідерландах
фото з відкритих джерел

Виконавець зізнався, що втомився, йому страшно і взагалі начхати на Батьківщину

Саундпродюсер і музикант Zbaraski з Тернопільщини опублікував дивну заяву, у якій зізнався, що йому байдуже на Україну. Сам виконавець, справжнє ім'я якого Іван Збараський, зараз живе в Нідерландах.

Зазначимо, що музикант виїхав за кордон ще перед початком повномасштабного вторгнення у 2022 році. Тепер же він опублікував в Instagram відверту заяву, у якій зізнався, що втомився, йому страшно і взагалі начхати на Україну.

Виконавець зазначив, що йому байдуже на те, що в країні війна, на трагедії та навіть підрив Каховської ГЕС. Він вирішив відверто описати свої почуття та зізнатися у своїх страхах.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Zbaraski (@ivanzbaraski)

«Мені байдуже на Україну. Я сиджу тут і роблю вигляд, що щось роблю, що волонтерю і це добре. Мені байдуже на Каховку і на трагедії щодня. Я не знаю, яку ціль переслідую, коли пишу пісні про війну... Я підключив збір на пісню, бо так правильно», – заявив Іван Збараський.

Він додав, що втомився від того, що він, як україномовний українець, навчився не любити російськомовних українців.

Згодом музикант оприлюднив другу частину заяви. У ній Іван Збараський описав свої почуття, емоції та страх. «Боюся, що люди подумають, нібито я переїхав у Нідерланди, бо боявся війни», – написав виконавець.

За його словами, у нього також є страх приймати себе та бачити свою хоробрість.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Zbaraski (@ivanzbaraski)

У коментарях виконавцю написала співачка Аліна Паш. На думку зірки, погляди Івана в темряву – це сміливість бути собою. Проте, деякі коментатори вважають, що «це нікчемність, а не зазирання в себе».

Мені байдуже на Україну: музикант, який виїхав за кордон, зробив скандальну заяву фото 1

Крім того, Zbaraski одразу отримав хвилю хейту від українців, проте дехто ж з шанувальників зрозумів рефлексію Івана та підтримав виконавця.

Зауважимо, кілька днів тому Іван Збараський випустив пісню разом з анімаційним відео, присвяченим підриву Каховської ГЕС. Трек-рефлексія має назву «МПДУК» (розшифровується як «московити підірвали дамбу у Каховці»). У пісні він закликав не забувати про воєнний злочин окупантів і спричинений ними екоцид.

Справжнє ім'я музиканта Іван Збараський. Він родом із Підволочиська Тернопільської області. Згодом музикант переїхав до Львова, де прожив приблизно десять років.

Зараз Zbaraski перебуває в Нідерландах. У інтерв'ю він розповідав, що там і зустрів початок повномасштабної війни в Україні. Рішення переїхати за кордон Іван ухвалив восени 2021 року, але відбулося це за три тижні до 24 лютого.

Виконавець поєднує стильне R’n’B із абстрактними бітами та пластичним високим вокалом. Завдяки своїй музиці Іван отримав чимало уваги від української музичної спільноти після випуску дебютного альбому Bo Ya Tak Khochu у 2019 році.

Крім того, раніше музикант протягом тривалого часу займався продюсуванням. Співпрацював, зокрема, з Вовою зі Львова й Аліною Паш.

До слова, з початком повномасштабної війни загадково зник Олег Винник. Зірка майже не з’являється у своїх соцмережах, не випускає нових музичних хітів і ніяк не виходить на зв’язок. Українців збентежила така поведінка артиста. Незабаром стало відомо, де перебуває співак і що насправді з ним сталося.

Виявилося, що артист хворий і зараз перебуває в Німеччині, де він будував карʼєру ще до успіху й визнання в Україні. Музикант лікується в хорошій клініці в Берліні. Винник активно займається волонтерством: купує автомобілі для ЗСУ та створив спеціальний фонд «Вовчиця». 

Читайте також: Олег Винник пояснив, чому раптово «випарувався» із соцмереж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: