Louis Vuitton та Gucci потрапили у скандал

Кашемір з Монголії вважається дуже цінною сировиною для одягу
фото з відкритих джерел

Модні бренди купують кашемір на фермах у Монголії, де робітники жорстоко поводяться з козами

Популярні люксові бренди потрапили у новий скандал за участю зоозахисної організації People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) («Люди за етичне поводження з тваринами» – прим. «Главком»). Про це пише видання New York Post.

Згідно зі звітом організації, більшість великих ретейлерів сегменту люкс купують кашемір на монгольських фермах, де жорстоко поводяться з козами, з пуху яких виготовляють цю дорогу тканину. Зокрема, у купівлі матеріалів на згаданих підприємствах викрили марки Chanel, Burberry, Louis Vuitton, Gucci та Prada, а також Bottega Veneta, Dior, Max Mara та Naadam.

За словами учасників групи захисту прав тварин People for the Ethical Treatment of Animals, кадри, зняті прихованою камерою, показали кашемірових кіз, прив’язаних за роги та копита, щоб їхній тулуб був болісно витягнутий, щоб полегшити робітникам збирання їхньої цінної шерсті. Робітники ферми Khanbogd Cashmere в Монголії використовували гострі металеві гребінці, аби вичісувати кіз і завдавати їм болю.

Слідчі PETA також заявили, що виявили шматки кашеміру зі шкірою на території заводу та безліч мертвих тварин. «Кашемір – продукт жорстокості. Всі люди, які купують його, підтримують її», – висловилася  прессекретар PETA Ешлі Бірн.

PETA закликала відомі будинки моди взяти на себе зобов’язання використовувати веганські альтернативи кашеміру замість козячої вовни. Як кажуть захисники тварин, веганський кашемір виготовляється з ряду рослинних волокон, зокрема з бамбука та сої.

Читайте таакож: Бенедикт Камбербетч став новим амбасадором Prada (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: