Євген Нищук показав раритетну річ, знайдену під час ремонту у театрі ім. Франка (фото)

Евген Нищук показав квитки, знайдені у театрі
фото: Євген Нищук, Facebook

Під оббивкою крісел у театрі ім Франка знайшли два квитки на виставу, вочевидь, ще з радянських часів

У Національному театрі ім. Івана Франка під час заміни оббивки на кріслах глядацької зали знайшли річ, яка стане музейним експонатом театру. Про це повідомив художній керівник театру Євген Нищук.

Євген Нищук показав квитки, які знайшли під час ремонту у глядацькій залі ткатру
Євген Нищук показав квитки, які знайшли під час ремонту у глядацькій залі ткатру
фото: Tacebook -сторінка Євгена Нищука

Як можна побачити на фото, під оббивкою крісел знайшли два квитки на виставу, вочевидь, ще з радянських часів. На квитках назва театру вказана ще як «Київський ордена Леніна Академічний Драматичний театр ім. Івана Франка».

Такий вигляд мав квиток у театр у радянські часи
Такий вигляд мав квиток у театр у радянські часи
фото: Facebook-стопфнка Євгена Нищука

Квиток надрукований російською мовою. Вартість квитка на перше місце першого ряду у ложі бельетажу – усього 1 крб 60 коп. Щоправда, назву і дату вистави на квитках не вказано. 

На контролі видні сліди відриву, отже, квитки використані.  

«Не просто ремонтуємо, а й декомунізуємо Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка. Дивіться, який раритет знайшли у старій оббивці в глядацькій залі.  Піде в наш музей», – написав у Facebook художній керівник театру. 

Нагадаємо, 3 квітня ексміністра культури України Євгена Нищука офіційно затвердили на посаді генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. «Главком» першим повідомив, що у столичному театрі Франка відбудуться зміни в керівництві, а саме, театр очолить його провідний актор та голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Євген Нищук.

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка продаватиме квитки на свої вистави за допомогою нової системи. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів генеральний директор й художній керівник театру Євген Нищук. За словами Нищука, нині культурний заклад співпрацює зі слідчими органами на тлі спекуляцій з квитками через платформу онлайн-оголошень Olx та «фейкових вистав».

До слова, актриса Христина Федорак, як служить у Національному театрі ім. Івана Франка у столиці, вийшла заміж. Світлини та відео з радісної події колеги зірки виклали у сторіз. Як стало відомо «Главкому», обранцем Христини Федорак став Яніс Корчинський. Чоловік чотири роки жив у Китаї, заснував онлайн-магазин китайського чаю «Сьорб» і поширює чайну культуру в Україні, також створив артхаб Flat, де проводять виставки, концерти, лекції, йогу та чайні церемонії. 

Читайте також: Купівля квитків до театру через «Дію»: очільник театру Франка розповів деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: