Очільниця Театру на Лівому березі Олеся Жураківська святкує день народження

Акторка нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (2021), а також мистецькою премією «Київ» імені Амвросія Бучми (2021)
фото: Вечірній Київ

Жураківська: «Коли я займаюся творчістю – це для мене, як у дитинстві у пісочнику гратися – таке абсолютне щастя»

Сьогодні, 13 серпня, акторка театру та кіно, заслужена артистка України, художня керівниця і директорка Театру на Лівому березі Олеся Жураківська відзначає 51-й день народження.

Олеся Жураківська народилася 13 серпня 1973 року в Києві. З раннього дитинства виявляла схильності до акторського мистецтва, влаштовуючи вдома різноманітні сцени та циркові етюди для батьків. Серйозно займалася гімнастикою.

Навчалася в Російському університеті театрального мистецтва. Під час вступу співала українську народну пісню та загалом підкорила приймальну комісію своєю безпосередністю. 

Очільниця Театру на Лівому березі Олеся Жураківська святкує день народження фото 1
фото з відкритих джерел

Повернувшись до Києва та після нетривалих пошуків робочого місця влаштувалася до Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, у якому грає й нині. Тут вона виконує здебільшого ролі сильних жінок – Годувальниці у виставі «Ромео и Джульетта», Жозефіни у «Корсиканці», Олени Андріївни у спектаклі «26 комнат» тощо. 

Олеся Жураківська у виставі «Корсиканка»
Олеся Жураківська у виставі «Корсиканка»
фото: Анастасія Мантач

У 1999 акторка почала зніматися у кіно. Стрічки та серіали в яких знялася Олеся Жураківська: «Як довго я на тебе чекала»,  «Полярний рейс», «Одеса-мама», «Жіночий лікар-2», «Свати 6», «Метелики», «Поки станиця спить», «Острів», «Останній яничар», «Родичі», «У неділю зранку зілля копала», «Нитки долі», «Донбас», «Подорожники», «Кріпосна», «Перші ластівки», «Папік», «Казка старого мельника», «Мама», «Папік 2» та інші.

Очільниця Театру на Лівому березі Олеся Жураківська святкує день народження фото 2
фото з відкритих джерел

Олеся Жураківська – Лауреат української телевізійної нагороди «Телетріумф» у номінації «Акторка телевізійного фільму/серіалу» за роль рецидивістки Мані Тимофіївої у серіалі «Дорога в порожнечу», а також чотириразова номінантка на театральну премію «Київська пектораль».

Кілька років була ведучою програми на телеканалі СТБ «Зважені та щасливі».

Нагадаємо, президент обрав Олесю Жураківську до наглядової ради Українського культурного фонду. Також Олеся Жураківська зізналася, що її врятувало у підвалі в найстрашніші дні війни.

До слова, акторка Олеся Жураківська, довела до сліз шанувальників в соцмережі емоційним виконанням вірша, який присвятили трагедії у Дніпрі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: