Була отруєна «Новачком». Українська співачка зробила гучну заяву

Білозір заявила, що через отруєння «Новачком» цілий рік провела у лікарні «Феофанія»
фото з відкритих джерел

Народну артистку було отруєно за часів її перебування на посаді міністра культури

Народна артистка України Оксана Білозір вперше заявила про те, що була отруєна «Новачком» у 2005 році, коли очолювала Міністерство культури.

«Мене отруїли і я рік лежала в «Феофанії», чудом я вижила. Фактично зараз ми це розуміємо», – розповіла співачка.

Білозір додала, що її лікував кріохірург Микола Корпан, який також лікував експрезидента Віктора Ющенка.

«Я була паралізована частково, повністю було деформоване в мене обличчя. Одним словом, була дуже важка ситуація, але Бог милосердний, мав на мене плани», – зазначила вона.

Співачка підкреслила, що тепер розуміє, що була отруєна саме «Новачком», оскільки вже є більше інформації про цю отруту.

«У мене була відкрита кримінальна справа, і все-таки я державний службовець першого рівня, справа держави дуже серйозно розібратися. Але я попросила СБУ, щоби закрили цю справу, тому що я знала, що не зможу себе захистити, мені потрібно було вижити, жити, працювати далі», – наголосила Білозір. На переконання народної артистки, отруєння було пов’язано з її перебуванням на посаді міністра культури України.

Оксана Білозір з 16 травня по 27 вересня 2005 року обіймала посаду міністра культури і туризму України. З 4 лютого по 16 травня того ж року вона була міністром культури і мистецтв України. За часів перебування на посаді міністра Оксана Білозір намагалася звільнити тодішнього генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича.

Зокрема, у квітні 2005 року його звільнили з посади, за даними Мінкульту, за грубе порушення порядку здачі в оренду нерухомості, закріпленої за театром, а у липні того року Білозір заявила, що Резнікович має у своєму розпорядженні і фінансує за державні гроші три охоронні служби.

Згодом Міністерство культури зверталося до Генпрокуратури з приводу відмови Резніковича віддати печатку театру ім. Лесі Українки.

До слова, Міністерство культури та інформаційної політики вимагає позбавити колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича звання академіка Національної академії мистецтв України. Резнікович затято критикує діяльність театру без нього і заявляв про необхідність повернення російської мови на сцену. 

Як повідомлялося, у квітні Герой України Михайло Резнікович дав інтерв'ю пропагандистському YouTube каналу «БелРос». Режисер пожалівся на начебто знищення російської культури в Україні, наголосив, що люди в Україні та люди в Росії «близькі у всіх відношеннях», а також похвалився тим, що має нагороду від диктатора Володимира Путіна. 

Він погоджувався із закидами пропагандиста про виправданість так званої воєнної спецоперації Путіна. Після цього інтерв'ю у театрі відмовилися від усіх вистав одіозного режисера, а з сайту театру зникли всі згадки про Резніковича. Згодом стало відомо, що Михайло Резнікович став викладачем в Російському інституті театрального мистецтва.

Нагадаємо, народна артистка України Оксана Білозір відсвяткувала 45-річчя своєї творчої діяльності масштабним концертом у Палаці «Україна». На шоу із назвою «Народжена Україною» звучали улюблені хіти та нові пісні співачки. У концерті взяли участь відомі гості. Білозір зі сцени вітали Павло Зібров, Анатолій Говорадло (гурт«Світязь»), Віктор Винник (фронтмент рок-гурту «Мері»). Артистка також виконала дуетну пісню з Віктором Павліком.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: