Актор українського походження позбавив заробітків «сотні росіян»: як йому вдалося

На думку директора театру «Ленком», у «травлі» російських акторів винен саме Анатолій Білий
фото з відкритих джерел

Трупа російського театру «Ленком» звинувачує актора Анатолія Білого у «травлі»

Російський актор Анатолій Білий, який народився та виріс у Брацлаві Вінницької області, зірвав гастролі театру «Ленком» в Ізраїлі. Як повідомляють актори російського театру, Білий їх «затравив», тож вони «вимушені залиштися в Москві».

Анатолій Білий з початком повномасштабного вторгнення Росії переїхав до Ізраїлю та відкрито засуджував російську агресії. У суботу, 26 серпня, він опублікував на своїй сторінці у Facebook пост із закликами виступити проти гастролей росіян.

«Театр Ленком, читати Z-ком, хоче взяти на гастролі і грати Поминальну молитву (читати спекуляцію на єврейську тему) на сцені театру.  Шановні ізраїльтяни з досвідом, поясніть мені, що це таке? Хіба Габіма не знає позицію театру, який підтримує війну? А продюсери вирішили для себе, що гроші не пахнуть кров'ю? А головне, як не допустити цього сорому?», – написав Анатолій Білий. Окрім того, під постом він опублікував відповідну петицію.

Директор театру Марк Варшавер згодом у коментарі російським ЗМІ заявив, що «купка хуліганів на чолі з Анатолієм Білим» позбавила заробітків сотні росіян.

«Нам не потрібні проблеми. Мені, як керівнику театру, набагато важливіше здоров'я моїх артистів і співробітників – а ми повинні були поїхати туди великим колективом зі ста чоловік – ніж гастролі», – пожалівся Варшавер. 

Після цього Варшавер гнівно звернувся до Анатолія Білого: «Навіщо ж жити країною, яку ти так зневажаєш або ненавидиш навіть? Або твої професійні справи такі кепські і більше не годують, або просто немає гідності. Або ніколи не було», – каже російський актор.

За інформацією ЗМІ, найактивніше «травлять» путіністку Олесю Железняк – зірку «Сватів», яка називала Росію «рятівницею» та звинувачувала президента Зеленського в намірах «вбити її дітей».

Хоч заявлялося, що ізраїльтяни створили петицію про скасування гастролей путіністів, самі актори театру в це не вірять. На думку директора «Ленкома», винен у травлі саме Анатолій Білий. Мовляв, він погрожував життю цілої трупи зі 100 акторів. У те, що проросійський зірок не хочуть бачити в Ізраїлі й інші люди, Варшавер вірити відмовляється. Якщо керуватися його логікою, один проукраїнський актор зіпсував життя цілому театру.

Зазначимо, «Ленком» віз до Ізраїлю виставу «Поминальна молитва» за мотивами твору «Тев'є-молочник» письменника Шолом-Алейхема. В інтернеті було оголошено збір підписів під закликом скасувати спектаклі через те, що деякі артисти підтримують агресію Росії. Наприклад, актор Андрій Леонов пожертвував свою машину російським військам, а Віктор Раков та Олеся Железняк висловлювалися на підтримку війни проти України.

Раніше ізраїльський продюсер Гаді Орон, організатор гастролей театру «Ленком» у тель-авівському театрі «Габіма», повідомив, що через протести ізраїльтян гастролі переносяться на невизначений термін. У заяві Орона йдеться, що ні він сам, ні керівництво «Габіми» не очікувало такого обурення, і не хоче «підливати олії у вогонь». Гастролі російської трупи відкладаються до закінчення війни, наголосив продюсер.

Читайте також: Знущання буде взаємним. Український посол пояснює, чому Київ має зупинити безвіз з Ізраїлем

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: