Зірка серіалів Гришина розказала про містичне повернення на театральну сцену через 12 років перерви

Гришина добре відома телеглядачам. Вона входить у топ українських кінодів. У її портфоліо десятки ролей у рейтингових теле- та кінопроєктах
фото: glavcom.ua

«У мене містична історія з цим поверненням. Усі ці роки внутрішньо мене не залишало, не покидало бажання… Воно нікуди не дівалося»

Українська актриса Ольга Гришина повернулася на роботу до театру після тривалої перерви. І перша ж роль у виставі за Франком «Для домашнього огнища» удостоїлася столичного театрального «Оскара» – актриса отримала «Київську пектораль» за найкращу жіночу роль.

Ольга називає містичним своє повернення на сцену. «У мене дійсно така містична історія з цим поверненням. Усі ці роки внутрішньо мене не залишало, не покидало бажання… Воно нікуди не дівалося. Були якісь спроби, але не дуже продуктивні, скажімо так», – розповіла вона в інтерв'ю «Главкому».

Врешті-решт актриса наважилася закрити це питання внутрішньо для себе. І вже наступного дня Гришиній пришла пропозиція від режисерки Ольги Гаврилюк взяти участь у виставі «Для домашнього огнища». «Саме тому я кажу про містику. І якби я знала, що так можна було – внутрішньо для себе розставити якісь крапки (посміхається), то я б набагато раніше це зробила», – каже Гришина.

Вона розповіла, шо її поверненню на сцену передував тривалий процес і місяці репетицій. «Саме в той момент (прем’єри) ти повинен все зробити. Тому голова, організм, скажімо так, були сконцентровані на тому, аби все виконати, усі поставлені задачі, нікого не підвести, перш за все, Олю, себе, мабуть», – пояснила Гришина.

Ольга розповіла, що найбільше переймалася тим, аби нікого не підвести. «Ми два дні поспіль грали прем'єру. І в театрі є така традиція: після усіх прем'єр (і на великій сцені, і на камерних) усі актори, трупа, працівники театру стають в коридорі, на сходах і вітають прем'єрів. І ось коли ми вийшли зі сцени, і нас привітали колеги, це було... Зараз я починаю плакати, бо це було неймовірно… Це таке відчуття єдності», - пригадала щасливу мить актриса.  

Театральну премію «Київська пектораль» засновано за ініціативою Київського міського відділення Національної спілки театральних діячів України у 1992 році та за підтримки Департамент культури КМДА. Премія присуджується щорічно в Міжнародний день театру театральним колективам та окремим митцям за їхні професійні творчі здобутки за підсумками року, що минув.

Нагадаємо, 27 березня, з нагоди Міжнародного дня театру у Києві відбулось урочисте вручення театральної премії «Київська пектораль-2023». Цьогоріч, на відміну від попередніх років, у зв’язку з пандемією Covid-19 і початком повномасштабного вторгнення, експерти переглянули вистави та визначили лауреатів у 14-ти основних і 2-х лауреатів у спеціальних номінаціях.

Читайте також: Велике інтерв'ю з зіркою серіалів Ольгою Гришиною. Про довгу розлуку з театром і гучне повернення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: