Вставну щелепу Черчилля продано на аукціоні: ціна

Зубні протези Черчилля входять до найдивніших предметів, проданих на аукціоні
фото: The Cotswold Auction Company

Директорка аукціонного будинку сказала, що зуби були «одними з найнезвичайніших предметів», які вони колись продавали

Вставну щелепу, яка належала колишньому прем'єр-міністрові Великої Британії Вінстону Черчиллю, продали на аукціоні. Про це пише BBC.

Аукціон відбувся у Челтнемі, 6 лютого. Вставну щелепу придбав британський колекціонер за 18 тисяч фунтів стерлінгів ($22 тис.). Раніше протез у золотій оправі оцінювали від 5 до 8 тис. фунтів.

Зазначається, що британський політик носив ці вставні зуби в роки Другої світової війни, зокрема й під час його промови «Ми будемо битися на пляжах». У ній він розповідав про військову катастрофу, що спіткала союзників, та попереджав про можливу спробу вторгнення Німеччини.

Ці верхні зубні протези – один із небагатьох комплектів (імовірно, їх було чотири), які були виготовлені для Черчилля.

Вони були створені з урахуванням його природної дикції – прем'єр трохи шепелявив. Ці щелепи були настільки важливими, що Вінстон Черчилль завжди мав при собі запасні комплекти.

Директорка аукціонного будинку Ліз Пул сказала, що зуби були «одними з найнезвичайніших предметів», які вони колись продавали.

Окрім вставної щелепи, на аукціоні продали ще й мікрофон, з якого Черчилль оголосив про закінчення Другої світової війни. Його оцінили в 11,5 тисячі фунтів стерлінгів ($14,2 тис.).

Мікрофон, який Черчилль використав під час оголошення про закінчення Другої світової війни
Мікрофон, який Черчилль використав під час оголошення про закінчення Другої світової війни
фото: The Cotswold Auction Company

Зубні протези Черчилля входять до найдивніших предметів, проданих на аукціоні, але вони не єдина дивина, що пішла з молотка за велику суму.

Як зазначає газета Guardian, на аукціонах також продавалися такі незвичайні речі, як унітаз Джона Леннона (9,5 тис. фунтів у 2010 році), цукрова глазур з весільного торта принца Чарльза та Діани (1,850 фунтів у 2021 році), та біблія Елвіса (59 тис. фунтів у 2012 році).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: