Вирішить закон: на найстаршу породіллю України чекають одразу три суди

Суд визначить подальшу долю найстаршої породіллі
фото з відкритих джерел

Справи стосуються вилучення дитини, домашнього насильства та невиконання батьківських обов'язків. 

Для мешканки Чернігова Валентини Підвербної, яка вважається найстаршою породіллею України, травень має шанси стати достатньо буремним. Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, днями 12-річна донька 78-річної Валентини Підвербної, Ганна-Марія, опублікувала в соцмережах низку дописів зі скаргами на поведінку своєї матері, після чого соцслужби та поліція Чернігова терміново вилучили дитину у цієї пенсіонерки. Зараз дитина перебуває під наглядом лікарів, попереду – суд, який вирішить подальшу долю Ганни.

Згідно з даними офіційного ресурсу «Судова влада України», днями було призначено склад суду одразу у трьох справах відносно Підвербної-старшої: «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей», «Вчинення домашнього насильства» та «Відібрання малолітньої дитини».

Наразі ніхто з чернігівських посадовців не береться прогнозувати, якими будуть рішення суду. Однозначно лише кажуть про те, що до рішення суду дівчинка перебуватиме не з матір’ю.

Нагадаємо, сім'я Підвербних привернула увагу до себе в лютому 2011-го. Тоді стало відомо, що 65-річна чернігівська пенсіонерка Валентина Підвербна народила дівчинку. З'ясувалось, що дитина народилась після штучного запліднення, гроші на яке жінка поважного віку заощаджувала з пенсії. Народивши дитину, жінка стала найстаршою в Україні, у кого лікарі приймали пологи. Протягом багатьох років Підвербна-старша лише інколи виявляла бажання спілкуватись з пресою. Через рік після пологів українська преса писала, цитуючи Підвербну, що в неї було бажання народити другу дитину, але відчувається брак грошей.

Днями донька Підвербної звернулася до небайдужих людей, написавши в соцмережах зворушливий допис. Дівчинка повідомила, що її мати начебто завдає їй тілесних ушкоджень, ображає через вроджену косоокість та хоче довести до самогубства.

На допис Підвербної-молодшої відреагували сотні українців, серед яких були й сусіди цієї родини, і очільник Чернігова Олександр Ломако, і заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, поліцейські. До квартири, де мешкає 78-річна Підвербна зі своєю донькою, терміново приїхали поліцейські, представники соцслужб, психологи й лікарі. Як результат цього, дитина заявила правоохоронцям, що дає згоду на те, щоб поїхати звідси.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: