У Берліні з’явився мурал із Героєм України Мацієвським

Мурал з українським військовим Мацієвським
фото з відкритих джерел

На муралі військового зображено таким же, яким він був в останні хвилини свого життя: у формі, з гордовитим поглядом та цигаркою в зубах

У Берліні поблизу відомого антитоталітарного музею Check Point Charlie з’явився мурал, присвячений українському військовому Олександру Мацієвському. Про це написав на сторінці в Facebook музикант Сергій Фоменко.

У березні 2023 року в мережі з’явилося моторошне відео, на якому російські загарбники впритул розстріляли українського військового Олександра Мацієвського.

У Берліні з’явився мурал із Героєм України Мацієвським фото 1
У Берліні з’явився мурал із Героєм України Мацієвським фото 2

Захисник вимовив останні слова «Слава Україні», згодом його розстріляли російські окупанти.

Востаннє живим на відео Олександр постає з гордовитим поглядом, з цигаркою в зубах та у військовій формі. Таким його почали змальовувати українські митці на різних графічних роботах. На муралі в Німеччині героя зображено таким же.

«Український солдат Олександр Мацієвський розстріляний росіянами після слів Слава Україні», – написали на настінному малюнку чотирма мовами, а саме англійською, українською, німецькою та російською.

Раніше «Главком» писав, що подвиг Мацієвського є безсмертним символом незламності та патріотизму України. Воїни 163-го батальону ТРО стверджують, що впізнали Героя, якого розстріляли росіяни за те, що на вимогу зняти шеврон ЗСУ він відмовився та гордо відповів «Слава Україні».

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: