Ув'язнені у США пішли до суду, аби мати право побачити рідкісне небесне явище

У США ув'язнені хочуть побачити сонячне затемнення
фото із відкритих джерел

Ув'язнені Нью-Йорка вимагають спостерігати за сонячним затемненням після того, як штат наказав закрити в'язниці

Ув'язнені в Нью-Йорку подають до суду на департамент виправних установ штату через рішення закрити в'язниці під час повного сонячного затемнення наступного понеділка, 8 квітня. Про це пише  Associated Press.

У позові, поданому в п’ятницю до федерального суду штату Нью-Йорк, стверджується, що карантин 8 квітня порушує конституційні права в’язнів сповідувати свою віру, не дозволяючи їм брати участь у релігійно значущій події.

Позивачами є шість чоловіків з різним релігійним походженням, які ув'язнені у виправній колонії Вудборна в Вудборні. Серед них баптист, мусульманин, адвентист сьомого дня та двоє практикуючих сантерію, а також атеїст.

«Сонячне затемнення є рідкісним природним явищем, яке має велике релігійне значення для багатьох», – йдеться позові. Також зазначається, що біблійні уривки описують подібне до затемнення явище під час розп’яття Ісуса, тоді як священні ісламські твори описують подібну подію, коли помер син пророка Мухаммеда

Небесна подія, яку востаннє можна було побачити в США в 2017 році і не побачать в країні знову до 2044 року, «вимагає збору, святкування, поклоніння і молитви», – йдеться в скарзі.

У документі також йдеться, що минулого місяця – до того, як було оголошено локдаун у в'язницях – позивач-атеїст отримав спеціальний дозвіл від влади на спостереження за затемненням. Держава навіть надала йому окуляри для цього.

Четверо інших згодом також звернулися по дозвіл, але їм відмовили, аргументуючи тим, що сонячне затемнення не є святим днем для їхніх релігій. Шостий ув'язнений сказав, що так і не отримав відповіді.

Томас Мейлі, представник департаменту виконання покарань, сказав, що відомство не коментує поточні судові процеси, але розглядає всі запити про надання релігійних пристосувань. Він сказав, що ті з них, які стосуються спостереження за затемненням, в даний час знаходяться на розгляді.

Даніель Мартуселло, виконуючий обов’язки комісара департаменту, 11 березня опублікував меморандум, в якому повідомлялося, що наступного понеділка всі державні виправні заклади працюватимуть за графіком святкових днів.

Очікується, що найкраще повне затемнення буде видно в західних і північних районах штату Нью-Йорк, зокрема в Буффало, Рочестері, Сиракузах, Лейк-Плесіді та Платтсбурзі. Повне затемнення можна буде побачити в цих частинах Нью-Йорка близько 15:15 і триватиме лише кілька хвилин.

До слова, французів попередили, що наступними вихідними на територію країни, як і низки інших країн Європи, знову прийдуть теплі повітряні маси з півночі Африки з дрібним пилом із пустелі Сахара. Про це повідомляє BFMTV. 

Вже у наступні вихідні 6-7 квітня на територію Франції знову мають прийти аномально теплі повітряні маси з півночі Африки, чому сприятимуть сильні вітри.

Читайте також: Нью-Йорк здригнувся від вибухів, цілий район лишився без світла (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: