Український коригувальник Артем Карякін розповів, як його здала кохана дівчина

Артем Карякін відомий український коригувальник
фото: hromadske.ua

Артем Карякін зазначив, що дівчина розповіла про його дільність одному з проросійських активістів

Український коригувальник Артем Карякін у 2014 році проживав разом з матір’ю на окупованій Росією Луганщині, у місті Кадіївка (Стаханов). До 2021 року хлопець працював на ЗСУ і передавав дані про ворога. Проте потім його «здала» кохана дівчина. Про це розповів Карякін в інтерв'ю hromadske.ua.

«Але кохана дівчина – це більше, ніж друг. Хіба можна передбачити, що вона розкаже іншому своєму залицяльнику про твою найбільшу таємницю? А вона розказала», – розповів військовий.

Артем Карякін зазначив, що дівчина розповіла про його дільність одному з проросійських активістів. Він прийшов до Артема особисто зі звинуваченням, що той «ук**півський навідник» та пригрозив: «Якби я хотів, то мої пацани тебе б просто зарізали. Але мені цього не треба».

Після цієї ситуації військовий зрозумів, що після такого краще тікати з міста, бо завтра можуть прийти. 

«Але як сказати про від’їзд хворій мамі? Учергове почистив свій ноутбук, видалив Twitter – і наступного дня пішов на навчання. Вони подумали: раз не втік, значить, не навідник», – сказав хлопець.

Опісля цього на серйозні стосунки хлопець не наважувався.

«Важко зустрічатися з дівчиною, у якої проросійські погляди. Через це останні роки в окупації я був сам. У принципі не знав, як можна будувати стосунки, створювати сім’ю, тому що здавалося: усі навколо – вороги», – розповів Артем Карякін.

Нагадаємо, що наприкінці 2021 року хлопець приїхав до Києва. Там він отримав пропозицію повернутися назад і стати «офіційним підпільником» із зарплатою. Проте хлопець відмовився, побоюючись, що навіть у секретних структурах є російська агентура, яка могла б його здати.

У грудні 2021-го він дістався Києва. Не встиг обжитися, як почалася повномасштабна війна. Тоді Карякін записався до ТРО, згодом доєднався до бойового підрозділу під Бахмутом. Офіційно своє обличчя українцям Артем наважився розкрити у 2023 році, коли отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і колишнього голови Міноборони України Олексія Рєзнікова.

Зараз військовий зазначає, що українцям, які передають важливі дані про діяльність РФ на тимчасово окупованих територіях, важче, адже росіяни взяли ті землі під жорстокий контроль. Ворог перевіряє все, слідкує за людьми через камери, риється в їхніх телефонах і комп'ютерах, зазначив боєць.

«Я проводжу інструктаж для своїх інформаторів, передаю їм досвід, здобутий людьми, яких залякували, калічили, вбивали. Але передбачити всі загрози неможливо. Зараз українських патріотів на окупованому Донбасі вже не кидають у шахти. Їм дають великі терміни. Можна отримати й 25 років. Треба бути максимально обережним», – сказав Артем Карякін.

Читайте також: Які об'єкти найчастіше цікавлять коригувальників окупантів: дані СБУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: