Українські розробники випустили гру про життя в харківському метро на початку повномасштабної війни

Гра має антивоєнний характер: у грі немає насильства, проте порушують теми війни та людини в ній, які «є складними для дитячого сприйняття»
скріншот з гри

В Україні гру можна безкоштовно завантажити з Google-диска розробника – або ж придбати у Steam за 50 гривень

В інтернет виклали комп'ютерну гру «Двадцять другий: історії підземного Харкова» про події 2022 року в харківському метрополітені. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на dev.ua.

Події у грі розгортаються від першої особи – вчителя історії, який намагається обжитися на станції харківського метро «23 серпня». Протягом шести днів персонаж має готуватися до уроків, облаштувати укриття, допомагати іншим людям, які переховуються в підземці.

«2022 рік. Харків атакують з боку кордону. Люди, шукаючи захисту від бомб та ракет, спустилися в метро, яке стало справжнім бункером для містян. Ви – одні з тих, хто був у підземці на початку повномасштабної війни. Тож тепер у вас здебільшого підземне життя», – йдеться в анотації.

Автор проєкту – Віталій Чиж з компанії Brenntkopf Studio Kharkiv. Він наголошує, що проєкт має антивоєнний характер: у грі немає насильства, проте порушують теми війни та людини в ній, які «є складними для дитячого сприйняття».

Озвучка в «Двадцять другому: історії підземного Харкова» доступна лише українською, проте текст і субтитри користувач або користувачка може перемкнути на англійську, французьку, італійську, німецьку та польську мови.

В Україні гру можна безкоштовно завантажити з Google-диска розробника – або ж придбати у Steam за 50 гривень.

85% грошей з продажів підуть на потреби спецпідрозділу ГУР МОУ Kraken, який також згадано в сюжеті візуальної новели.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: