У ДТП загинув український оперний співак Павло Приймак

фото з відкритих джерел

Життя соліста Національної опери України обірвалося на 56 році 

Сьогодні, 26 жовтня, на 56 році обірвалося життя відомого українського оперного співака, соліста Національної опери України, заслуженого артиста України Павла Приймака. Про це повідомила його колега Лідія Макаренко-Іванюта.

«Вічна памʼять… Величезна втрата. На 56 році життя трагічно обірвалося життя нашого колеги, доцента кафедри вокального мистецтва НАКККіМ, Заслуженого артиста України Павла Івановича Приймака. Сталася жахлива ДТП і п. Павло загинув на місці… Тільки вчора ми з п. Павлом обговорювали постановку «Наталки Полтавки» в Академії, Павло Іванович вже домовився за залу, вже розпочалися репетиції, почав підшукувати декорації… Щирі співчуття рідним та близьким… Світла памʼять…», – зазначила вона.

У ДТП загинув український оперний співак Павло Приймак  фото 1

Павло Приймак – український оперний і камерний співак, соліст Національної опери України, як і його брат Петро. Брати народилися в селі Садки Заліщинського району на Тернопільщині. Творчий шлях вокальним дуетом Павло і Петро Івановичі Приймаки розпочали в Чернівецькій філармонії 1984 року. Закінчили Чернівецьке музичне училище (1988) та Київську державну консерваторію в класі К.Огнєвого (1994).

Павло Приймак разом з братом займався концертною діяльністю – у репертуарі дуету українські народні пісні, твори українських сучасних композиторів. Брати мали сольні концерти у Національній філармонії України (1994, 1996, 1998, 2000 рр.), Національній опері України (1996, 1997 рр.) та в багатьох інших містах України. Також брати видали збірник колядок, щедрівок та віншувань із власного репертуару.

Оперні партії співака (понад 20): Альфред («Травіата» Дж. Верді), Хозе («Кармен» Ж. Бізе), Пінкертон («Мадам Батерфляй» Дж. Пуччіні), Андрій («Тарас Бульба» М. Лисенка) та інші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: