Супутники Маска Starlink пропускають радіацію: вчені виявили потенційну загрозу

Від супутників Маска Starlink виходить невідоме випромінювання
фото з відкритих джерел

Випромінювання випливає за межі відведених супутникам частот і забруднює частоти, які були виділені для радіотелескопів

Супутники компанії Starlink американського мільярдера Ілона Маска випромінюють невідомі низькочастотні радіохвилі, які можуть додати нових проблем астрономам. Про це йдеться в дослідженні, розміщеному в Astronomy & Astrophysics.

Це випромінювання випливає за межі відведених супутникам частот і забруднює частоти, які були виділені для радіотелескопів. Тобто вони потенційно можуть вплинути на здатність людей вести астрономічні спостереження.

Через те, що небо над Землею стає все більш насиченим різноманітними космічними апаратами, у вчених виникає все більше побоювань про те, що це завадить подальшому вивченню космосу. В цей час SpaceX має на орбіті понад 4,3 тисячі супутників і планує збільшити їх угруповання, а до них додадуться ще сотні супутників OneWeb і Amazon.

Раніше повідомлялося, що три провідні оборонні компанії США (RTX, L3Harris і Northrop Grumman) збираються впровадити в американській армії «незалежний інтернет», який забезпечить військовим зв'язок у будь-якій точці світу. Інженери цих компаній хочуть з'єднати в єдину інтернет-мережу супутники й наземні базові станції для безшовної передачі сигналу

Нагадаємо, мільярдери Ілон Маск та Марк Цукерберг погодились зустрітись в поєдинку в Лас-Вегасі в октагоні – клітці для боїв. 

До слова, Twitter добиватиметься судової заборони на використання своєї інтелектуальної власності компанією Meta, звинувачуючи у її крадіжці. Про це пише видання Semafor, у розпорядженні якого був лист юриста Twitter Алекса Спіро, відправлений Meta через кілька годин після запуску Threads. У листі Спіро звинувачує Meta у «систематичному, навмисному та незаконному присвоєнні комерційної таємниці та іншої інтелектуальної власності Twitter».

Читайте також: SpaceX запустила рекордну для Falcon 9 кількість супутників Starlink

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: