Скільки грошей коштує щастя? Американська молодь здивувала відповіддю

Молодь у США напряму пов'язує щастя із можливість оплачувати рахунки
фото із відкритих джерел

Молодь, яка мешкає у США вважає, що щастя можна придбати за гроші

Майже три чверті американців, що народилися в період з 1981 по 1996 рік, вважають, що щастя можна купити за гроші, і для цього їм потрібно заробляти $525 тис. на рік. Про це свідчать дані опитування, проведеного Harris Poll для консалтингової компанії Empower, пише CBS News.

Це найвищі зарплатні очікування серед усіх вікових категорій, наголошують автори опитування. Представники «покоління Х» (1965-1980 роки народження) назвали суму $130 тис., «покоління Z» («зумери», 1997-2013 року народження) – $128 тис. на рік, покоління бебі-бумерів («бумери» 1946-1964 року народження) – $ 124 тис.»

У середньому американці вважають, що річний заробіток у $284 тис. принесе їм фінансове щастя, причому серед чоловіків показник суттєво вищий – $381 тис. проти $183 тис. у жінок.

Тим часом реальність ринку праці США сильно розходиться з очікуваннями: за даними Статуправління міністерства праці країни, медіанна тижнева зарплата становить $1,059 тис., тобто трохи вище $55 тис. на рік. Виходить, що зарплатні побажання мільйонів у 10 разів вищі за середню зарплату по країні.

Рівень загального добробуту, достатнього для набуття «фінансового щастя», американці в середньому оцінили в $1,2 млн. Для мільйонів цей показник вищий і наближається до $1,7 млн, а для «зумерів» становить лише $487,7 тис.

Згідно з даними Федеральної резервної системи фінансовий добробут американських родин минулого року становив $192 тис.,  а середній показник перевищував $1 млн.

У відповідь на запитання, чи можна купити щастя за гроші, 59% опитаних відповіли «так». Якщо серед мільйонів такої думки дотримуються 72% респондентів, то серед «бумерів» – лише 48%. Третина учасників опитування (32%) зазначили, що незапланований додатковий дохід у розмірі $15 тис. підвищить рівень їхнього фінансового щастя на найближчі шість місяців, а 17% для цього достатньо й $5 тис.

При цьому найпопулярнішими параметрами, що визначають фінансове щастя, стали можливість повністю та вчасно оплачувати всі рахунки, а також відсутність боргів – їх зазначили понад 65% опитаних. Для 53% американців щастям у фінансовому плані стане можливість купувати щось для своїх близьких, для 45% – покупка власного будинку, для 37% – можливість вийти на пенсію за бажанням, для 22% – можливість не працювати. Опитування було проведене на початку серпня серед понад 2 тисяч американців віком від 17 років.

Читайте також: Що хоче покоління Z? Опитування молоді продемонструвало цікаву закономірність

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: