Скільки американці готові витратити на Геловін: шокуюча сума

Левова частка витрат на свято у США піде на костюми для дітей
фото з відкритих джерел

Понад 1,8 млн американців хочуть відсвяткувати Геловін в образі ляльки Барбі

Витрати американців на святкування Велесової ночі чи Геловіну, що відзначається 31 жовтня, в 2023 році можуть сягти рекордного рівня. Про це йдеться у щорічному опитуванні Національної федерації роздрібної торгівлі (NRF).

Очікується, що цього року сумарний обсяг витрат складе $12,2 млрд порівняно з $10,6 млрд у 2022 році. NRF провела опитала більше ніж 8000 осіб.

Взяти участь у святкуванні Геловіну планують 73% опитаних американців порівняно з 69% роком раніше. Споживачі кажуть, що в середньому планують витратити на свято $108,24, що вище за торішню суму в $100.

Частка плануючих відзначати свято та сума витрат у розрахунку на людину також є максимальними за всю історію спостережень. «Більше американців, ніж будь-коли, потягнуться до гаманців і витратять рекордну суму на святкування Геловіну цього року», – зазначив голова NRF Меттью Шей.

Левова частка витрат припаде на традиційні костюми, в які планують нарядитися 50% респондентів. Причому дорослі збираються витратити на костюми для себе більше, ніж на вбрання для дітей – $2 млрд проти $1,4 млрд Порівняно з попереднім роком показники збільшаться на 18% і 20% відповідно. Ще $700 млн американці готові викласти за костюми для домашніх вихованців, сума тримається на цьому рівні вже третій рік поспіль.

На вибір костюма на свято сильно впливає кіноіндустрія. Так, завдяки популярності фільму «Барбі» 1,8 млн американців хочуть відсвяткувати Геловін в образі цієї ляльки (третя за поширеністю відповідь). Лідерство, як і раніше, утримують відьми (5,8 млн) і вампіри (майже 2,4 млн), на четвертому місці – Бетмен (понад 1,4 млн).

Уподобання дітей схиляються на користь наряду Спайдермена та принцеси, а також відьми та привиди. Барбі зайняла лише сьоме місце, а на десятому розташувалася Уенсдей Аддамс, героїня серіалу, що нещодавно вийшов, за мотивами франшизи «Сімейка Аддамс».

Домашнім тваринам з найбільшою ймовірністю доведеться приміряти костюми гарбуза, хот-догу, кажана, джмеля чи павука. На сьомому рядку у списку найпопулярніших образів для вихованців опинився костюм кішки.

Окрема стаття витрат на Геловін – цукерки, які роздають дітям. Цього року американці готові витратити на солодощі $3,6 млрд. проти $3,1 млрд. рік тому.Ще $3,9 млрд піде на прикраси будинків до свята.

Нагадаємо, понад 140 людей загинули, ще близько 150 поранені в Сеулі через тисняву під час святкування Геловіну в столиці Південої Кореї Сеулі. Про це повідомляють міжнародні ЗМІ.

За даними місцевого пожежного департаменту, тиснява почалася увечері, коли забагато людей опинилися в надто вузькому провулку.

Як повідомляють ЗМІ, це сталося біля готелю Hamilton у жвавому районі Ітевон. Чимало з постраждалих були у святкових костюмах із нагоди Геловіну.

Читайте також: Що святкуємо? Геловін — це не тільки гарбузи й нечисть…

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: