Що вдягнути і як святкувати Новий рік, щоб не розізлити дракона

Покровителем наступних 12 місяців стане Дерев’яний Зелений Дракон
фото: Depositphotos

Покровитель прийдешнього року любить яскраві кольори та блискучі прикраси

2024 рік пройде під заступництвом Зеленого Дерев'яного Дракона. У китайській культурі цей покровитель уособлює в собі дух неба і землі, а також символізує силу, удачу і владу. Вважається, що якщо задобрити цю харизматичну істоту, вона обов’язково принесе процвітання і достаток. Саме тому слід подбати про свій зовнішній вигляд та прикрасити оселю перед Новим роком.

Які аксесуари та одяг обрати

Передусім варто підібрати правильні кольори для свого новорічного вбрання. Так як 2024 – це рік Зеленого Дерев'яного Дракона, то доречними будуть усі відтінки зеленого. Також удачу та успіх принесе червоний. Цю яскраву комбінацію вдало доповнять золотий і сріблястий кольори. А якщо ви думали про придбання святкового наряду чи прикрас, то зараз найвдаліший час, адже нові речі принесуть удачу і символізуватимуть новий відрізок життєвого шляху.

Прихід року Дракона краще святкувати у зелених, червоних і золотих кольорах
Прихід року Дракона краще святкувати у зелених, червоних і золотих кольорах
фото: Pinterest

Щодо аксесуарів, то вдалим вибором стане щось із золота або золотого відтінку.  Згідно з міфами, дракони полюбляють усе дороге і блискуче дороге, тому такі прикраси принесуть вам удачу в новому році.

У яких кольорах не можна зустрічати рік Дракона

Повір’я кажуть, що деякі кольори, навпаки, можуть розізлити господаря прийдешнього року, через що він не принесе удачу.

Так, краще уникати шоколадного і темно-жовтого кольорів. Вони символізують спокій і буденність, які не притаманні Дракону. Також дуже важливо прибрати зі святкового образу все чорне і біле, оскільки ці кольори в різних народів асоціюються з жалобою і смертю. 

Чим прикрасити будинок

Перед Новим роком слід ретельно прибрати будинок, щоб відігнати від себе всі невдачі минулого року. Саме час викинути старі та непотрібні речі.

Задобрити дракона допоможе яскраво прикрашена оселя
Задобрити дракона допоможе яскраво прикрашена оселя
фото з відкритих джерел

Після прибирання оселю треба яскраво прикрасити. Червоні ліхтарі, фігурки драконів та банери зі сприятливими фразами стануть відмінним вибором. Для декору обирайте червоний, золотий і зелений кольори.

Також можна облаштувати дім витворами мистецтва та елементами інтер’єру із зображенням чи у формі дракона. Привернути удачу допоможуть ще й китайські ієрогліфи удачі та зодіакальних тварин, пов'язаних із роком Дракона, таких як щур і мавпа.

Оздобити ялинку можна зеленими та червоними іграшками, а вишуканості додадуть золоті та срібні прикраси
Оздобити ялинку можна зеленими та червоними іграшками, а вишуканості додадуть золоті та срібні прикраси
фото: Pexels

Зіркою вечора стане прикрашена ялинка. Оздобити дерево можна зеленими та червоними іграшками, стрічками, гірляндами і блискучою мішурою і може стати чудовим способом зустріти рік Дракона. А розкоші додадуть золоті і срібні прикраси.

Як відсвяткувати і що подати до столу

Відзначити прихід Нового року можна вдома в колі сім’ї або, наприклад, із друзями в ресторані. Головне – щоб свято було веселим і яскравим і Дракон не нудьгував.

До столу слід подати вишукані страви, які ви не звикли часто їсти. Обов’язковою стравою на столі має бути риба, яка символізує достаток і удачу. А ще можна поекспериментувати з традиційними китайськими стравами, такими як локшина. Вона асоціюється з довголіттям, тож її часто подають нерозрізаною, щоб мати довге і благополучне життя.

Чудовим рішенням для десерту стануть апельсини і мандарини, які в китайській культурі асоціюються з успіхом та багатством.

Відмінним десертом для святкування Нового року стануть мандарини
Відмінним десертом для святкування Нового року стануть мандарини
фото: Pixabay

Нагадаємо, що цього року Україна повністю перейшла на новий календар, відповідно з яким Різдво святкуватимуть 25 грудня, Маланки та Щедрий вечір – 31 грудня, а Водохреща – 6 січня.

До слова, цьогоріч у столиці великих новорічних святкувань не планується, але на Софійській площі встановлена головна ялинка країни та фотозона.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: