Суперзірці українського телебачення Олександру Сафонову – 80

Сафонов сорок років пропрацював на телебаченні
колаж: glavcom.ua

Саме з уст Сафонова українці впродовж десятків років українці дізнавалися головні події країни

Легендарному диктору українського телебачення, телеведучому та конферансьє Олександру Сафонову виповнилося 80 років. Сафонов вирізнявся оксамитовим тембром голосу та елегантністю. Саме з його вуст впродовж десятків років українці дізнавалися головні події країни. Програма «Актуальна камера» вперше вийшла в ефір о 19:00 1 січня 1979 року і стала головною українською інформаційною програмою.

У парі з Тетяною Цимбал Олександр Сафонов свого часу вів новини та концерти. За словами Цимбал, на той час Сафонов мав усе щоби бути в кадрі: поставу, зовнішність, уміння керувати емоціями, зріст. Як пригадує Цимбал, Сафонов завжди приходив вчасно, спокійно та чудово одягався. До слова, у команді дикторів усі чоловіки були стрункими та високими. Відбір кадрів був ретельним, йдеться в сюжеті ТСН.

«Актуальна камера»
«Актуальна камера»
фото: ТСН

До столиці зі Львова Сафонов переїхав 1978 року. Там він теж працював диктором. У Києві саме розширювали телебачення. Як пригадує колега Сафонова, Василь Манько в пошуках нових ведучих-чоловіків передивилися всі обласні студії, але окрім Сафонова більше ніхто не підходив.

«Нам сказали категорично ні. У радянські часи до кадрів із заходу було критичне ставлення і так тягнулося кілька  років, а ми наполегливо пропонували Сашу Сафонова, бо у наш час він був найкращим», – каже Василь Манько.

Олександр Сафонов
Олександр Сафонов
фото: ТСН

Для Народної артистки України, колишньої телеведучої Світлани Білоножко Олександр Сафонов став не лише напарником, а й наставником.

Сафонов сорок років пропрацював на телебаченні
Сафонов сорок років пропрацював на телебаченні

Сафонов сорок років пропрацював на телебаченні. У 1994 році відділ дикторів розформували і він зник з екранів, а після лікарської помилки та ще двох інсультів узагалі залишився сам прикутим до ліжка. Після невдалої операції у 2009 році Сафонов нині пересувається на візку.

Сафонов на візку
Сафонов на візку

У 2017 році в палаці «Україна» організували благодійний концерт на підтримку Олександра Сафонова. Збирали кошти на його реабілітацію. Тоді ж він з'явився на публіці востаннє, бездоганно вдягнений.

Олександр Сафонов у палаці «Україна»
Олександр Сафонов у палаці «Україна»
фото: ТСН

За ініціативою легенди українського телебачення Миколи Канішевсього колеги і друзі Олександра Сафонова привітали його з ювілеєм. 

Нині Сафонов живе на Черкащині. Його доглядальниця – далека родичка, яка забрала колишнього диктора до своєї родини.

Для охочих допомогти Олександрові Сафонову наводимо номер його картки: Приват 4149 4991 3989 8041.

Читайте також: Тетяна Цимбал: Телебачення нині дає дуже гнітючу картину України. Начебто нацiя - це лише полiтики та експерти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: