Росія заочно арештувала співачку Джамалу

У 2016 році Джамала перемогла на «Євробаченні» з піснею «1944» про депортацію кримських татар
фото з відкритих джерел

В середині жовтня Росія оголосила Джамалу в розшук

Суд у Москві заочно заарештував українську кримськотатарську співачку Джамалу (справжнє ім’я Сусана Джамаладінова). Її звинувачують у нібито поширенні фейків про дії російських військ на території України. Про це пише російське пропагандистське видання «РИА Новости».

«Щодо Джамаладінової заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Кримінальну справу буде направлено до Басманного районного суду Москви для розгляду по суті за відсутності обвинуваченої, яка перебуває в міжнародному розшуку», – йдеться у повідомленні.

Пропагандисти стверджують, що 4 квітня 2022 року Джамала опублікувала в соцмережі на своїй сторінці, доступній для перегляду необмеженому колу осіб, запис, який нібито містив свідомо неправдиву інформацію про дії російської армії під час проведення «спеціальної військової операції».

Раніше в Росії Джамалу оголосили в розшук. Тоді співачку також звинувачували в нібито поширенні фейків про російську армію.

Нагадаємо, у 2016 році Джамала перемогла на «Євробаченні» з піснею «1944» про депортацію кримських татар. Вона послідовно публічно засуджує окупацію Криму Росією у 2014 році, повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: