Психологиня та радниця мера. Що відомо про дружину глави розвідки Буданова

Маріанна Буданова у 2020 році балотувалася до Київради
фото: elle.ua

Маріанна Буданова після 24 лютого залишалася у Києві

Маріанна Буданова – дружина очільника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова – дала інтерв’ю журналу Elle. Вона розповіла про свого чоловіка та про те, як змінилося життя її сім’ї під час війни.

З Кирилом Будановим Маріанна познайомилася задовго до того, як він став начальником ГУР Міноборони України.

Маріанна Буданова: хто вона

Про дружину головного розвідника України інформації у мережі небагато. Відомо, що раніше вона балотувалася в депутати від партії Віталія Кличка «Удар».

Психологиня та радниця мера. Що відомо про дружину глави розвідки Буданова фото 1

У YouTube є канал Буданової, на якому розміщені декілька її агітаційних відео з періоду виборчої кампанії.

Психологиня та радниця мера. Що відомо про дружину глави розвідки Буданова фото 2

Минулого літа Маріанна Буданова стала радницею мера Києва з питань запобігання корупції. Виконувала ці обов’язки до початку повномасштабного вторгнення.

Буданова – психолог за освітою. Тому вона дає фахові поради українцям, як впоратися із тривогами під час війни:

«Всім співгромадянам я хотіла б порадити в жодному разі не падати духом. Тому що ми всі, і я разом з вами, є тилом для наших військових. Навіть українські діти продають черешні чи роблять іграшки для того, аби продати і перерахувати кошти на ЗСУ. І ще один момент: у жодному разі не можна звикати до війни. Потрібно розуміти, що війна - це лише певний проміжок часу, який закінчується», – сказала вона у розмові з Elle.

Дружина Буданова про життя під час війни

За словами Маріанни, вона не залишала Київ від початку повномасштабного вторгнення ворога. Хоча чоловік попередив її про наступ напередодні.

«Увечері 23 лютого чоловік сказав мені, що о 5:00 ранку почнеться повномасштабне вторгнення. Ми зібралися і поїхали до нього на роботу, і з того часу ми перебуваємо не вдома. Уже ввечері я спостерігала за підготовкою перших груп спецпризначенців, які мали вирушити у Гостомель, за видачею зброї й амуніції. Усі перебували в очікуванні», – розповіла вона у інтерв’ю.

Жінка також зізналася: життя дружини військового – це постійне відчуття можливої небезпеки, до якого згодом звикаєш.

«Мирного часу як такого для моєї родини майже не було. Через кілька місяців після того, як я познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, почали розгортатися драматичні події на Майдані. Потім, як ви знаєте, все пішло-поїхало: анексія Криму, бої на Донбасі. Згодом почалася АТО, куди Кирила відправили одним з перших. Я звикла жити в постійному стані підготовки й очікування», – додає вона.

Від 24 лютого Маріанна постійно разом із чоловіком, навіть у критичні моменти, і попри постійну загрозу життю, не втрачає почуття гумору.

«Пам’ятаю, як в один з перших днів вторгнення увімкнувся сигнал повітряної тривоги, мене повалили на підлогу, зверху був Кирило Олексійович, а на ньому ще з десяток хлопців. І я кричу: «Господи, Боже мій, якщо мене не вб’є ракета, то ви точно задушите», – сказала вона.

Так само у житті родини Буданових знаходиться час для романтики: «Можливо, у когось це не дуже поєднується з образом генерала, але ми із чоловіком пишемо одне одному записки з побажаннями на день».

З початку повномасштабного вторгнення жінка займалася волонтерством, зокрема вивозила тварин зі зруйнованих обстрілами населених пунктів, допомагала з продуктами людям, які годували бійців тероборони, передавали необхідні речі для ЗСУ.

Психологиня та радниця мера. Що відомо про дружину глави розвідки Буданова фото 3

Чим займалася Маріанна Буданова у до повномасштабного вторгнення

«Спершу я навчалася, щоб здобути магістерський ступінь із психології. З 2015 по 2017 рік я займалася волонтерською діяльністю в Головному військовому шпиталі, що на Госпітальній у Києві. Це дуже пізнавальна історія. Я тоді провідувала чоловіка, коли його поранили вдруге, і познайомилася з командою медиків і волонтерів, які допомагали пораненим бійцям.

Поранених було настільки багато, що не вистачало рук, щоб за ними доглядати. Ми займалися буквально всім: від медикаментів і постачання їжі до прогулянок з пораненими, котрі не могли ходити», – розповіла жінка.

Маріанна розповіла, що чоловік повністю підтримав її прагнення піти в політику.

Влітку минулого року Буданова стала радницею мера Києва з питань запобігання корупції.

«Час мого призначення припав саме на минуле літо, коли лунали перші сигнали, що можливе повномасштабне вторгнення Росії. Звісно, ніхто не усвідомлював реальних масштабів, але підготовка йшла. Я займалася внутрішньою організаційною роботою департаменту, перевіркою тендерів, підготовкою планів і аудиту, різними комунікаційними заходами. Але все це перервалося 24 лютого», – сказала вона.

Психологиня та радниця мера. Що відомо про дружину глави розвідки Буданова фото 4

Факти з біографії Кирила Буданова

Відомо, що Кирило Буданов закінчив Одеський інститут сухопутних військ. У 2014 році він не зміг залишитися осторонь від війни на Донбасі, тому прийняв рішення захищати рідну країну на передовій. Буданов навіть мав бойові поранення.

У 2019 році на Буданова було скоєно замах. Зловмисники підклали під його автомобіль міну, яка в результаті вибухнула. На щастя, Буданов залишився живий, а Голосіївський районний суд Києва засудив двох громадян Росії до 7 і 8 років ув'язнення.

5 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський призначив полковника Буданова начальником Головного управління розвідки Міноборони України. У квітні 2022 року він отримав звання генерал-майора.

Психологиня та радниця мера. Що відомо про дружину глави розвідки Буданова фото 5

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що російський диктатор Володимир Путін має мінімум трьох двійників, яких використовує залежно від обставин.

Буданов також розповів, що певні підготовчі процеси до усунення президента РФ Володимира Путіна від влади вже тривають.

Читайте також: Дружина екссекретаря РНБО Данилюка розплакалася на своєму модному показі в Парижі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: