Провідні українські митці пояснили, чому досі не відмовилися від орденів і звань від Путіна

Лариса Кадочнікова, яка є «Народною артисткою Росії», не бачить проблем у тому, що досі носить це звання
фото: 1+1

Артисти не бачать проблем у тому, що досі носять російські звання

Актори Національного академічного драматичного театру ім. Лесі Українки мають звання й нагороди, які отримали від Путіна. Проте українські артисти не відмовляються від російських регалій. Йдеться про колишнього художнього керівника театру Михайла Резніковича, провідних акторок Ларису Кадочникову і Тетяну Назарову, а також актора Віктора Сарайкіна.

Лариса Кадочнікова, яка є «Народною артисткою Росії» у коментарі «Главкому» розповіла, що не бачить проблем у тому, що досі носить це звання. Вона нагадала, що отримала відзнаку за багаторічну працю, зокрема за три роки роботи у московському театрі «Современник», «найбільш вільному театрі країни». І за багато головних ролей у художніх фільмах.

«Звання дається не за політику, а за мистецтво. Може, хтось і отримує за політику, але я отримала за творчість. Я ніколи у політиці участі не брала», – пояснила свою позицію Кадочнікова.

У коментарі «Главкому» режисер Михайло Резнікович підтвердив, що не відмовлявся від звання «Заслужений діяч мистецтв РФ», яке отримав від Путіна у 2001 році. На прохання пояснити доречність такої відзнаки після повномасштабного вторгнення РФ Резнікович заявив, що поки не визначився з тим, як слід вчинити (відмовлятися чи ні від нагороди). «Це особиста позиція кожної людини», – пояснив він.

Провідні українські митці пояснили, чому досі не відмовилися від орденів і звань від Путіна фото 1

«Заслужений артист Росії» Віктор Сарайкін відмовився спілкуватися із журналістом. На дзвінки «Главкома» актор не відповідав, текстове повідомлення залишилося проігнорованим.

Подібним чином вчинила Тетяна Назарова. Вона відповіла лише на перший ранковий дзвінок, попросила перетелефонувати після обіду. Однак після того усі намагання встановити контакт з Народною артисткою Росії були марними. У театрі зазначають, що актриса багато років веде дуже закритий спосіб життя, з журналістами давно не спілкується. Про те, що Назарова відмовляється від звань та орденів, які їй виписав Путін, актриса досі не повідомляла.

Раніше колишній головний режисер та генеральний директор Національного театру російської драми Михайло Резнікович заявляв, що не знає, хто винен у війні в Україні. Він зазначив, що винного нібито «знайде час».

Читайте також: Вітайте, Народні артисти Росії – в Україні!

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: