Понад 1000 євро за кг: у світі набуває популярності новий овоч

Гурмани у Європі готові платити за продукт тисячі євро
фото: Тrade Іndia

Маленькі зелені та білі паростки хмелю нагадують стебла спаржі і є світовим делікатесом 

З усіх овочів, представлених на ринку, молоді пагони хмелю (hop shoots), які ще називають «хмелевою спаржею», мабуть, найдорожчі та розкішні. Ці пагони хмелю дуже схожі на пагони спаржі, пише EastFruit.

Молоді пагони ростуть на звичайному хмелю (Humulus lupulus). Це ті ж рослини, що використовуються у виробництві пива. Ці маленькі зелені та білі паростки нагадують стебла спаржі. 

Що робить їх справді дорогими, так це те, що ви не можете планувати вирощування цих пагонів – вони з'являються на хмелю абсолютно спонтанно, що робить їх невловимими та спорадичними. Ці пагони хмелю надзвичайно ніжні – вони погано зберігаються, і їх необхідно вживати відразу після збирання, оскільки свіжість – запорука смаку цього дорогого продукту.

Пагони хмелю мають гіркий і в'яжучий смак, але у свіжому вигляді їх не вживають. Після приготування їх смак нагадує капусту кейл, з горіховими нотками та легкою хмелевою ноткою.

Ці пагони можна знайти і на диких рослинах хмелю навесні. Деякі хмелярські господарства також збирають молоді пагони хмелю та заробляють на його продажу хороші гроші. Багато любителів пагонів хмелю садять рослини хмелю тільки для того, щоб навесні мати можливість знайти кілька таких пагонів.

Пагони хмелю готують так само, як звичайну спаржу. Жорстку нижню частину необхідно обрізати та добре промити перед варінням. Споживачі обсмажують їх на вершковому маслі із сіллю та лимонним соком. Їх ніжний смак добре поєднується з картоплею, рибою чи куркою.

Як пише EastFruit, Бельгія та Голландія – країни, які найбільше цінують молоді пагони хмелю та готові платити до 1000 євро за кілограм цього делікатесу. При цьому в інших країнах швидко зростає популярність цього дорогого виду овочів.

Читайте також: Ціна на імпортні томати знову зросла: аналітики оцінили тенденцію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: