Померла відома російська актриса, яка підтримувала окупацію Криму

У 2014 році Ірина Мірошниченка підтримала окупацію Криму та диктатора Володимира Путіна
фото з відкритих джерел

Актрисі Ірині Мірошниченко був 81 рік

3 серпня померла російська актриса Ірина Мірошниченко. Як повідомляють російські ЗМІ, причиною смерті стала неочікувана хвороба, яка підкосила здоров'я артистки.

30 липня Мірошниченко потрапила до реанімації інфекційної клінічної лікарні. ЗМІ повідомляли, що актрисі діагностувала грип з ускладненнями, кісти в обох нирках і потовщення стінок шлунка. Сьогодні, 3 серпня, Мірошниченко пішла із життя. Вона померла, не виходячи з коми – 1 серпня її ввели у медикаментозний сон. Їй був 81 рік.

Ірина Мірошниченко народилася 24 липня 1942 року в Барнаулі (Алтайський край), куди її батько, молодший політрук Петро Ісаєвич Вайнштейн, був направлений на початку Великої Вітчизняної війни. Сам Вайнштейн, до слова, народився в українському Миколаєві. 1944 року Мірошниченко переїхала до Москви разом із матір'ю, актрисою Катериною Мірошниченко. 

Акторка Ірина Мірошниченко підтримала окупацію Криму в 2014 році
Акторка Ірина Мірошниченко підтримала окупацію Криму в 2014 році
фото з відкритих джерел

Епізодична роль у фільмі «Я крокую по Москві», знятий 1964 року, принесла Мірошниченко славу та впізнання. Тоді вона знялася із затятим путіністом, пропагандистом та російським режисером Микитою Міхалковим: він грав головну роль.

Нагадаємо, що Ірина Мірошниченко підтримала окупацію Криму у 2014 році. Тоді, 12 березня 2014 року, понад 80 відомих російських діячів культури та мистецтва підписали листа на підтримку позиції російського диктатора у зв'язку із анексією Криму – серед них була і Мірошниченко. 

«У дні, коли вирішується доля Криму та наших співвітчизників, діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем. Наша спільна історія та спільне коріння, наша культура та її духовні витоки, наші фундаментальні цінності та мова об'єднали нас назавжди. Ми хочемо, щоб спільність наших народів та наших культур мала міцне майбутнє. Ось чому ми твердо заявляємо про підтримку позиції президента Російської Федерації щодо України та Криму», – йдеться у зверненні, яке тоді підписала Ірина Мірошниченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: