Помер чоловік, який все життя провів у капсулі (фото)

Чоловік провів у герметичній камері 72 роки
фото: The Dallas Morning News

Паралізованого внаслідок тяжкого захворювання Александра у віці шести років було поміщено до апарату «сталева легеня», який підтримував його життєдіяльність

Пол Александер – американський письменник і юрист, який у дитинстві зіткнувся зі складними наслідками тяжкої форми поліомієліту – серйозної хвороби, що паралізує нервову систему. Відтоді йому довелося користуватися апаратом «залізні легені», який допомагав йому дихати, оскільки хвороба обмежувала його фізичну активність. 11 березня серце Александра зупинилося, передає The Independent.

Незважаючи на хворобу, до 21 року Александер закінчив школу, а пізніше отримав вищу освіту в галузі права. У 1984 році він захистив докторську дисертацію і незабаром почав приватну адвокатську кар'єру. У молодості він міг обходитися без апарата кілька годин поспіль, але потім став до нього прикутий.

Пол Александер у молодості
Пол Александер у молодості
фото: The Dallas Morning News

Попри життєві труднощі, він зумів реалізувати себе, ставши успішним адвокатом. У 2020 році Пол випустив автобіографію «Три хвилини для собаки: Моє життя в залізній легені». Помер Александер у віці 78 років.

У результаті його витривалості і боротьби він став рекордсменом Книги рекордів Гіннеса за тривалість життя у спеціальному медичному пристрої.

Також раніше ми писали про те, що померла відома американська співачка, яка майже два роки боролася з раком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: