Стала відома причина смерті зірки серіалу «Друзі» Метью Перрі

Перрі боровся із залежністю від алкоголю та опіоїдів
фото з відкритих джерел

У крові знаменитості виявили високий рівень кетаміну, яким лікують депресію та тривогу. Він також відомий як рекреаційний наркотик через його вплив на розум

Судмедексперти назвали офіційну причину смерті актора, зірки серіалу «Друзі» Метью Перрі – гостра дія кетаміну. Про це пише The New York Times.

У крові Перрі виявили високий рівень кетаміну, яким лікують депресію та тривогу. Він має медичне та хірургічне застосування як анестетик, але також відомий як рекреаційний наркотик через його вплив на розум. Кетамін може викликати короткочасні галюцинації та психоделічні ефекти.

Останнє відоме лікування Перрі кетаміном було проведено за півтора тижня до його смерті, як стверджує розтин. Це значно перевищує час, який препарат мав би залишатися в його організмі після лікування.

Смерть Перрі визнали нещасним випадком. Судмедексперти додали, що утоплення є фактором, який сприяв смерті актора: ймовірно, він спершу втратив свідомість і занурився в джакузі.

За даними експертизи, кетамін в організмі Перрі спричинив надмірну стимуляцію серцево-судинної системи і пригнічення дихання. Чинниками, які спричинили смерть, були утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (цей препарат застосовують, щоб наркозалежні відвикали від опіоїдів).

Меттью Перрі починав акторський шлях ще дитиною. Знімався у фільмах «Чарльз на чолі» та «Беверлі-Хіллз 90210», а ще разом із Рівером Феніксом зʼявився у фільмі «Ніч із життя Джиммі Рірдона» у 1980-х та на початку 1990-х років. Але його великий прорив стався, коли актора взяли до «Друзів». Спочатку це був ситком, що потім перетворився на популярний серіал, який міг зібрати понад 50 млн глядачів у прямому етері. Ближче до кінця серіалу актори заробляли понад $1 млн за епізод.

У своїх мемуарах 2022 року «Друзі, коханки і велика халепа» Перрі розповів про свою життєву боротьбу із залежністю від алкоголю та опіоїдів. За його підрахунками, актор витратив понад $7 млн на те, щоб зав'язати, включаючи перебування кілька разів у реабілітаційному закладі. Зловживання психоактивними речовинами Перрі призвели до низки серйозних проблем зі здоров’ям, включаючи п’ятимісячну госпіталізацію у 2018 році після розриву товстої кишки. Тоді він був у передсмертному стані.

Нагадаємо, Метью Перрі знайшли мертвим 28 жовтня, коли він лежав на воді обличчям вниз у джакузі в його будинку в Лос-Анджелесі. Акторові було 54 роки.

Читайте також: Ким з людей, які померли у 2023 році, цікавились українці у Google: топ прізвищ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: